رپورتاژ آگهی

پنوماتیک چیست و چه کاربردی در صنایع دارد؟ – پنو وایقان دقیق

امروزه سیستم‌های پنوماتیکی که بر اساس هوای فشرده کار می‌کنند در صنایع مختلف کاربرد زیادی پیدا کرده‌اند. برای افرادی که نمی‌دانند پنوماتیک چیست، باید گفت پنوماتیک به شاخه‌ای از علم مکانیک گفته می‌شود که با هوا و گازها سر و کار دارد و با فشرده‌سازی آن‌ها انرژی خاصی را تولید می‌کند که می‌تواند بسیار انعطاف پذیرتر و قابل اطمینان‌تر از سایر موتورهای الکتریکی باشد. چنانچه تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید به موضوع چیستی پنوماتیک و کاربرد آن در صنایع مختلف پرداخته و به چگونگی عملکرد شیرهای پنوماتیک اشاره خواهیم کرد.

پنوماتیک چیست و چه معنایی دارد؟

کلمه پنوماتیک از کلمه پنیوما در زبان یونانی گرفته شده که نفس و هوا معنا می‌شود. اما در یک معنای ساده پنوماتیک به عملکردی گفته می‌شود که طی آن هوا و گازهای موجود در اطراف ما به گونه‌ای فشرده شوند که بتوانیم با استفاده از آن کاری مکانیکی را انجام دهیم. از جمله کاربردهای کلی پنوماتیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • جهت تعیین وضعیت پردازشگرها (سنسورها) می‌توان از آن استفاده نمود.
  • جهت پردازش اطلاعات (پردازشگرها-تحلیل گرها) کاربرد بسیاری دارند.
  • قابلیت تغییر وضعیت عمل کننده‌ها به وسیله عناصر کنترل نهایی توسط پنوماتیک وجود دارد.
  • جهت اجرای کار (عمل کننده‌ها) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روش پنوماتیک چگونه عمل می‌کند؟

در بخش قبلی یعنی پنوماتیک چیست؟ اشاره کردیم که با فشرده کردن گازها و هوا کارهای بسیاری می‌توان انجام داد و همان طور که می‌دانید در صنایع مختلف بحث انتقال انرژی یک فرآیند مهم محسوب می‌شود که خیلی از کارها در نتیجه این امر صورت می‌گیرد و طبیعتا روش‌های مختلفی برای انتقال انرژی در نظر گرفته شده که سه مورد انتقال مکانیکی، الکترونیکی و روش سیال تحت فشار از جمله موارد انتقال انرژی به شمار می‌آید. به عنوان مثال جهت انتقال انرژی به روش مکانیکی از چرخ دنده‌ها و زنجیر و .. استفاده می‌گردد در حالی که در روش الکتریکی، انتقال انرژی با کمک سیم‌‎ها و کابل‌ها صورت می‌‎گیرد و بیشتر برای مسافت‌های دور و طولانی کاربرد دارد.

اما در روش پنوماتیک انتقال انرژی به روش فشرده سازی گازها و سیالات صورت می‌گیرد.

کاربرد پنوماتیک در صنایع مختلف

اگر باز به مطالب پیشین در بخش پنوماتیک چیست؟ نگاهی بیاندازید، اشاره‌ای به عملکردهای کلی روش پنوماتیک در صنایع مختلف کردیم. اما در این قسمت سعی داریم کمی کامل‌تر به کاربرد پنوماتیک در صنایع مختلف بپردازیم. به طورکل هر جا که نیاز به عکس‌المعل سریع عملگرها وجود داشته باشد یا زمان‌هایی که نیاز به دقت حرکتی بالایی دارید یا مواقعی که نیاز به استفاده از نیرویی بالایی نیست، روش و سیستم‌های پنوماتیک کارایی بیشتری از خود نشان می‌دهند. از جمله کاربردهای سیستم پنوماتیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • صنایع خودروسازی، صنایع تولید وسایل کار و ابزار و تولید لوازم خانگی
  • صنايع شيميايی، پتروشيمی، غذايي، تولید پارچه و كاغذ و ..
  • صنايع حمل و نقل دريایی و سازه‌های صنعتی متحرك
  • صنايع نفت و گاز جهت استخراج نفت و گاز از بستر دريا
  • صنايع دفاعی و صنایع فضايی و هوانوردی و بهره برداری از نيروی هسته‌ای

اما از جمله موارد استفاده از سیستم‌های پنوماتیکی که در بیشتر مواقع با آن‌ها سروکار داشته‌ایم می‌توان به باز و بسته کردن درب‌های قطار، خطوط تولید اتوماتیک مواد غذایی و دستگاه‌های مختلف و همچنین گیره‌های مکانیکی که به فشار هوا برای باز و بسته شدن نیاز دارند، اشاره کرد.

شیر برقی پنوماتیک چیست و چه ساختار و عملکردی دارد؟

شیر برقی پنوماتیک به گونه‌ای طراحی شده است که چنانچه تحت فشار نیرو قرار گیرند، می‌تواند مسیر هوا را تغییر دهد و یا قطع و وصل گردد. در این صورت انتقال انرژی با کنترل بالا انجام می‌پذیرد. البته شیرهای برقی پنوماتیکی هم تولید شده‌اند که دستور عملکرد آن به صورت الکترونیکی صادر می‌شود.

از انواع شیر پنوماتیکی می‌توان موارد زیر را نام برد.

شیر یکسو کننده پنوماتیکی: این نوع شیر امکان حرکت سیالات را به یک سو برقرار کرده و جلوی انتقال آن را از سوی دیگر خواهد بست. نوع مطرح شیرهای یکسوکننده شیر بادی است.

شیر کنترل فشار پنوماتیکی: این دسته از شیرها نیز به گونه‌ای طراحی شده‌اند که قادر به محدود کردن فشار هستند و می‌توانند امنیت سیستم را تامین نمایند. همچنین دسته‌ای از این شیرها می‌توانند تنظیم کننده فشار باشند و زمانی که نیاز به فشار ثابتی وجود دارد می‌توان شیرها را در این حالت تنظیم کرد یا آن‌ها را به گونه‌ای تنظیم نمود که در صورت خارج شدن فشار باد بیش از یک حد مورد نظر، با به صدا درآوردن آلارم از این موضوع مطلع گشت. به شیر کنترل فشار، پرشر سوئیچ نیز می‌گویند.

شیر پنوماتیک کنترل جریان: با استفاده از این نوع شیر می‌توان میزان عبور هوا، گاز و یا سیال در یک مسیر را کنترل نمود.

شیر پنوماتیکی قطع و وصل جریان: این نوع شیر یکی از پر کاربردترین نوع شیرهای پنوماتیکی به شمار می‌آید که می‌توان با تحریک بخشی از آن که بوبین نامیده می‌شود، جریان هوا را قطع و وصل کرده و یا به تغییر مسیر سیال داخل آن کمک کرد.

سیلندر پنوماتیک چیست و چگونه کار می‌کند؟

سیلندرهای پنوماتیکی عملکردشان تا حدودی شبیه دستگا‌های هیدرولیکی است با این تفاوت که در این سیلندرها به جای مایع هیدرولیک از هوا استفاده می‌شود و کمک می‌کند تا عملکرد سیستم به شکل آسان‌تر و بهتری انجام گیرد. استفاده از سیلندر پنوماتیکی در صنایع مختلف به لحاظ اینکه سیال هوا به راحتی در دسترس می‌باشد، افزایش پیدا کرده است. سیلندرهای پنوماتیک قادرند انرژی پتانسیلی را که از طریق فشرده کردن هوا به وجود می‌آید به انرژی جنبشی تبدیل کنند و نیروی لازم برای جا به جایی را فراهم سازند.

اگر در مورد این مطلب سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید

فروشگاه پنو وایقان دقیق

چنانچه در حوزه صنایع مختلفی فعالیت می‌کنید، به محصولاتی از قبیل اتوماسیون صنعتی، ابزارهای هیدرولیک و پنوماتیک و ابزار دقیق نیز دارید که بهتر است آن را از مجموعه‌هایی تهیه کنید که بتوانند نوع با کیفیت آن‌ها را در اختیارتان قرار دهند.

فروشگاه پنو وایقان دقیق یکی از مجموعه‌هایی است که با بیش از 10 سال سابقه در این زمینه فععالیت دارد و شما می‌توانید با خرید انواع ابزار اتوماسیون و کنترل حرکت دقیق از این مجموعه در وقت و هزینه خود صرفه جویی نمایید. برای اطلاع از انواع محصولات این فروشگاه می‌توانید سری به سایت پنو وایقان دقیق به آدرس الکترونیکی https://pvdaghigh.com  بزنید و محصول مورد نظر خود را سفارش داده و خریداری نمایید.

5 (2 نفر)

برای دریافت مطالب جدید کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

محمد رحیمی

محمد رحیمی هستم. سعی میکنم در آیرنکس مطالب مفید قرار بدهم. سوالات مربوط به این مطلب را در قسمت نظرات همین مطلب اعلام کنید. سعی میکنم در اسرع وقت به نظرات شما پاسخ بدهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *