آموزش الکترونیکپروژه الکترونیک

مدار ساخت سوئیچ بی سیم با ماژول 433MHz RF

وقتی صحبت از افزودن قابلیت های بی سیم به پروژه تان است، استفاده از ماژول 433MHz RF متداول ترین و همچنین آسان ترین روش برای انجام این کار به شمار می آید. یک ماژول 433MHz RF از روش های مدلاسیون ASK برای ارسال و دریافت داده بین دو دستگاه استفاده میکند. این روش در بسیاری از کاربردها و پروژه های مختلف از جمله سیستم های کنترل از راه دور، سیستم های امنیتی بی سیم و سیستم های تله متری (سنجش از راه دور) به کار گرفته شده است. در مطلب پیش رو، ما به کمک ماژول 433MHz RF مدار ساده ای میسازیم که بدون نیاز به میکروکنترلر و کدنویسی، یک لامپ LED را به صورت بی سیم روشن میکند.

در نظر داشته باشید که اگر در اینترنت ماژول های 433MHz RF را جست و جو کنید، بدون شک انواع مختلفی از آن را خواهید یافت. اما تنها ماژول سبز با خازن متغیر است که کار میکند. (حداقل از میان ماژول هایی که ما تست کرده ایم.)

شرح پایه ها ماژول 433MHz RF

  • DATA: این پایه، داده دیجیتالی که باید ارسال شود را میپذیرد.
  • VCC: این پایه، پایه تغذیه ماژول است. ولتاژ کاری دستگاه از 3.3 ولت تا 5 ولت است. لطفا درنظر داشته باشید که محدوده ولتاژ کاری دستگاه مستقیما متناسب با ولتاژ تغذیه است. یعنی اگر ولتاژ تغذیه بالاتری را به ماژول اعمال کنید، محدوده ولتاژ کاری ماژول نیز افزایش می یابد.
  • GND: این پایه، پایه زمین ماژول فرستنده RF است.

  • VCC: این پایه توان مورد نیاز ماژول 433MHz را فراهم میکند. برخلاف فرستنده، گیرنده به ولتاژ تغذیه 3.3 تا 5 ولت نیاز دارد.
  • DATA: در این ماژول دو پایه داده یا DATA داریم. پایه داده در قسمت گیرنده، همان پایه داده خروجی ماژول است.
  • GND: اولین پایه زمین ماژول 433MHz

مدار اتصال فرستنده-گیرنده 433MHz RF

شماتیک RF Link به خوبی در تصویر زیر نشان داده شده است. این مدار بسیار ساده بوده و میتوان به آسانی آن را ساخت.

در سمت چپ گیرنده 433MHz  و در سمت راست فرستنده 433MHz  را میبینیم. در قسمت فرستنده، یک کلید فشاری و یک مقاومت را به صورت سری به هم وصل کرده ایم و در قسمت گیرنده، یک LED را بر خط داده قرار داده ایم. هر دو مدار فرستنده و گیرنده با یک بسته باتری لیتیومی 3.7 ولت تغذیه میشوند. تصویر زیر، مدار کامل شده ماژول فرستنده-گیرنده 433MHz RF را در وضعیت کاری نشان میدهد.

3 (5 نفر)

برای دریافت مطالب جدید کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

محمد رحیمی

محمد رحیمی هستم. سعی میکنم در آیرنکس مطالب مفید قرار بدهم. سوالات مربوط به این مطلب را در قسمت نظرات همین مطلب اعلام کنید. سعی میکنم در اسرع وقت به نظرات شما پاسخ بدهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *