رپورتاژ آگهی

معرفی پرکاربردترین قطعات الکترونیکی (۱۴۰۱-۱۴۰۰)

علیرغم زندگی در دنیایی مملو از وسایل الکترونیکی، دنیای الکترونیک هنوز پرده ای از رمز و راز را حفظ کرده است. مکانیسم‌های کاری بردهای الکترونیکی بسیار انتزاعی به نظر می‌رسند، زیرا هیچ المان متحرکی در آن‌ها دیده نمی‌شود. بدون حرکت چرخ دنده‌ها، شفت ها و مواردی از این دست، هیچ چیز از نظر بصری روی برد مدار چاپی اتفاق نمی افتد. شما نمی توانید عبور جریان را ببینید، و فقط نتایج حاصل از آن را مشاهده می‌کنید. به این ترتیب، ساخت وسایل الکترونیکی به عنوان یک سرگرمی، برای بسیاری از علاقه مندان پروژه های الکترونیکی، یک شاهکار دلهره آور به نظر می رسد. برای این افراد ساختن چیزی بدون درک کامل نظریه پشت آن، غیر قابل تصور به نظر می رسد. در حالی که دانستن دانش تئوری الکترونیک خود را بیش از واقعیت مفید نشان می دهد، اما برای ساخت بخش زیادی از پروژه‌های ساده نیازی به آن نیست. و ساخت بسیاری از پروژه های الکترونیکی با درک اندکی از نظریه اصول عملکرد قطعات الکترونیک، امکان پذیر است. یک راه خوب برای شروع یادگیری الکترونیک، آشنایی با پر کاربردترین قطعات الکترونیکی است که در مدارات مختلف استفاده می‌شوند.

در ادامه با گزارش مجموعه لیون الکترونیک (مرجع واردات قطعات الکترونیک) با ما همراه باشید.

پرکاربردترین قطعات الکترونیکی بر اساس گزارش لیون الکترونیک

برای کمک در شروع کار، ما چند قطعه الکترونیکی پرکاربرد در بردهای الکترونیکی را به شما معرفی می کنیم.

 مقاومت

مقاومت‌ها یکی از پرکاربردترین قطعات الکترونیکی در PCB ها و احتمالاً ساده ترین آنها برای درک هستند. عملکرد آنها مقاومت در برابر عبور جریان الکتریکی و اتلاف نیروی الکتریکی به صورت گرما است. مقاومت‌ها انواع مختلفی دارند، اما مقاومت کلاسیکی که برای علاقه مندان بیشتر آشنا است، مقاومت های اکسیال استکه دارای دو پایه بلند در هر دو انتهای آن است و دارای بدنه‌ای با حلقه های رنگی هستند. این حلقه ها کدی هستند که مقدار مقاومت آنها را نشان می دهد.

خازن

خازن ها متداول ترین جزء بعدی هستند که روی PCB پیدا می‌کنید. عملکرد خازن‌ها نگهداری موقت بار الکتریکی است و هر زمان که در جای دیگری از مدار به نیروی بیشتری نیاز باشد، آن را آزاد می‌کنند. خازن‌ها این کار را با جمع آوری بارهای غیر هم نام روی دو لایه رسانا که توسط یک ماده عایق یا دی الکتریک از هم جدا شده اند، انجام می دهد. خازن ها اغلب بر اساس نوع هادی یا مواد دی الکتریک به کار رفته در آن دسته بندی می شوند که باعث ایجاد انواع مختلفی با ویژگی های متفاوت از خازن های الکترولیتی با ظرفیت بالا، تا خازن های دیسکی سرامیکی پایدار می شود. برخی از آن‌ها ظاهری شبیه به مقاومت‌های اکسیال دارند، اما خازن‌های کلاسیک شبیه یک استوانه هستند که دو پایه از یک طرف آن  بیرون آمده‌اند.

دیود

دیود یکی از پرکاربردترین قطعات الکترونیکیست و عملکرد آن مشابه یک خیابان یک طرفه است. دیود اجازه می‌دهد جریان تنها در یک جهت و از آند (+) به سمت کاتد (-) جریان یابد. دیود این کار را با داشتن مقاومت نزدیک به صفر در یک جهت و مقاومت بالا در جهت دیگر انجام می دهد. از این ویژگی می توان برای جلوگیری از عبور جریان در جهت اشتباه استفاده کرد که می‌تواند باعث آسیب شود. محبوب ترین نوع دیود در بین علاقمندان الکترونیک،  دیود ساطع کننده نور یا LED است. همانطور که از نام این قطعه مشخص است، از آن برای انتشار نور استفاده می شود، اما هرکسی که سعی کرده است یک LED را روشن کند، می داند که این قطعه یک دیود است، بنابراین مهم است که جهت نصب را رعایت کنید زیرا در غیر این صورت، LED روشن نمی شود.

ترانزیستور  یکی از  پرکاربردترین قطعات الکترونیکی

ترانزیستور را به جرات می‌توان پر کاربرد ترین قطعه الکترونیکی نامید. این قطعه  بلوک اساسی ساختمان الکترونیک مدرن در نظر گرفته می شوند. ممکن است چندین میلیارد از آن در یک تراشه به کار رفته باشد. وظیفه اصلی ترانزیستورها تقویت سیگنال و سوئیچ جریان است. ترانزیستورها در انواع مختلفی وجود دارند که ترانزیستور دوقطبی رایج ترین نوع آن است. آنها را می توان بیشتر به دو نوع NPN و PNP دسته بندی کرد. ترانزیستورهای دوقطبی دارای 3 پایه هستند. بیس، کلکتور و امیتر. در یک ترانزیستور NPN، زمانی که یک جریان کوچک از بیس به امیتر جاری شود، مدار دیگری روشن می‌شود که باعث جاری شدن جریان بسیار بزرگتری از کلکتور به امیتر می‌گردد. در ترانزیستور PNP، جهت جریان برعکس است. نوع دیگری از ترانزیستورها به نام ترانزیستورهای اثر میدانی یا FET از اثر میدان الکتریکی برای فعال شدن و سوئیچ استفاده می‌کند.

رله

رله یکی از پرکاربردترین قطعات اکترونیکی است. از این المان برای سوئیچ جریان‌های بزرگ در مدارات الکترونیک استفاده می‌گردد.رله یک کلید الکترومغناطیسی است که از طریق یک سلونوئید عمل سوئیچ را انجام می‌دهد. سلونوئید وقتی جریان از آن عبور می کند تبدیل به یک آهنربای موقت می‌شود، این آهن ربا باعث جذب قسمت متحرک می‌شود و این عمل باعث وصل کنتاکت‌ها و عمل سوئیچ جریان می‌گردد.

 

آیسی یکی دیگر از  پرکاربردترین قطعات الکترونیکی

آی سی ها یا مدارهای مجتمع، شامل قطعات و مدارهایی هستند که روی ویفرهایی از مواد نیمه هادی در کنار هم قرار گرفته‌اند. تعداد بسیار زیاد اجزا و قطعاتی که می‌توانند روی یک تراشه کنار هم قرار گیرند، دلیل پیدایش اولین ماشین‌حساب‌ها است و امروزه باعث بوجود آمدن وسایل الکترونیکی مانند کامپیوترهای شخص و تلفن‌های هوشمند و ابررایانه‌ها شده است. آیسی‌ها مغز یک وسیله الکترونیکی هستند. مدارها و اجزای یک آیسی معمولاً در درون یک محفظه پلاستیکی مشکی قرار می‌گیرند که پکیج نامیده می‌شود. پکیج‌ها در اندازه‌ها و انواع مختلفی بوجود آمده‌اند. مدارها و اجزای داخلی آیسی از طریق پایه‌ها با برد الکترونیکی در ارتباط هستند. آیسی‌ها دارای انواع مختلفی هستند و وظایف مختلفی را در مدارات الکترونیک بر عهده دارند.

خرید قطعات الکترونیکی پرکاربرد از فروشگاه قطعات الکترونیکی لیون الکترونیک

پرکاربردترین قطعات الکترونیکی به طور مختصر معرفی شدند و همانطور که می دانید هیچ برد الکترونیکی را نمی توان بدون این قطعات تصور کرد. کاربردهای گسترده این قطعات باعث شده تا غیر قابل جایگزین باشند و خرید قطعات الکترونیک گفته شده سهم بالایی را به خود اختصاص دهد.

ما توانسته ایم با فروش قطعات الکترونیک در انواع مختلف نیاز بازار داخلی را رفع کنیم. شما می توانید برحسب نیاز خود قطعه مدنظر را سفارش داده و با بهترین قیمت خریداری نمایید.

اگر در مورد این مطلب سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید

سخن پایانی

اکنون که برخی از پرکاربرد ترین قطعات الکترونیکی را شناختید، سعی کنید پروژه الکترونیکی خود را بسازید! شما می‌توانید به جای شروع با یک پروژه پیچیده که دارای عملکردی جذاب است، به سراغ چند پروژه ساده بروید. به عنوان بخشی از هر سرگرمی، چیزهایی وجود دارد که شما در طول مسیر متوجه آنها می شوید. جامعه علاقه‌مندان الکترونیک هر روز پذیرای اعضای جدید و پروژه های جدید الکترونیک هستند. امروزه با توجه به فراوانی متون و ویدیوها آموزشی در سراسر وب، شروع یادگیری الکترونیک به کاری آسان و مفرح تبدیل گردیده است.

 

5 (1 نفر)

برای دریافت مطالب جدید کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

محمد رحیمی

محمد رحیمی هستم. سعی میکنم در آیرنکس مطالب مفید قرار بدهم. سوالات مربوط به این مطلب را در قسمت نظرات همین مطلب اعلام کنید. سعی میکنم در اسرع وقت به نظرات شما پاسخ بدهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *