مدار تشخیص جریان هوا و باد آنالوگ با آپ امپ
سلام. پروژه آنالوگ مدار تشخیص جریان هوا و باد با آپ امپ را آماده کردیم.
ساخت مدار تشخیص جریان باد
تشخیص جریان هوا در بسازی از پروژه ها و برنامه ها به کار می آید. اینجا در این پروژه آنالوگ ، ما در حال ساختن یک مدار بسیار ساده برای تشخیص حضور جریان هوا هستیم. این مدار به قطعات فانتزی مثل مقاومت دمایی ، دیود زنر و … احتیاج ندارد. در اینجا م از یک رشته لامپ AC به همراه قطعات ارزان قیمت برای شناسایی باد و هوا استفاده میکنیم. این پروژه با استفاده از اجزای کم بسیار جالب است.
قظعات مورد نیاز
- آپ امپ LM358
- تنظیم کننده ولتاژ (رگولاتور) LM7805
- مقاومت 100ohm ، 680ohm ، 330ohm ، 10K
- پتانسیومتر 50k
- ال ای دی
- خازن 100uF
- لامپ رشته ای
- منبع تغذیه 12v
- دکمه فشاری (اختیاری)
- فن DC (اختیاری)
شماتیک پروژه شناسایی هوا و باد
با استفاده از این مدار می توان حضور هوا یا جریان باد را تشخیص داد. مؤلفه اصلی این مدار سنسور جریان هوای ما است که از رشته لامپ استفاده کردیم که وظیفه ایجاد تغییر ولتاژ در هنگام عبور جریان هوا را دارد. رشته لامپ دارای ضریب درجه حرارت منفی است و به همین دلیل مقاومت رشته آن به طور معکوس در دما تغییر می کند. زمانی که درجه حرارت بالا باشد ، مقاومت فیلامنت کم خواهد بود و برعکس.
بنابراین به طور پیش فرض هنگامی که هوا وجود ندارد، به دلیل گرمای موجود در آن، مقدار مقاومت رشته لامپ کم است. حال هر زمان که جریان هوا از آن عبور کند، گرما یا درجه حرارت لامپ کاهش می یابد و مقاومت رشته افزایش می یابد. و به دلیل این تغییر مقاومت ، اختلاف ولتاژ در سراسر رشته لامپ ایجاد می شود. این اختلاف ولتاژ توسط Op-amp LM358 درک می شود و سیگنال کم تولید می کند. Op-amp در حالت مقایسه ای تنظیم می شود، یعنی ولتاژ ورودی را با ولتاژ مرجع مقایسه می کند و بر این اساس خروجی می دهد.
از پتانسیومتر برای کالیبراسیون حساسیت مدار استفاده می شود. از LED برای نشان دادن وجود جریان هوا استفاده می شود. از یک دکمه فشار و فن DC برای تست جریان هوا از طریق رشته استفاده می شود.شما میتوایند هوا را توسط دهان خود ایجاد کنید و در این صورت نیاز به پنکه DC و دکمه ندارید. این مدار با استفاده از منبع تغذیه 12 ولت DC تغذیه می شود.