برق صنعتی

انواع پمپ و معرفی نحوه کار پمپ ها + فیلم

این مقاله به شما کمک می کند تا با عملکردهای اصلی هر نوع پمپ آشنا شوید. ما میخواهیم انواع پمپ و نحوه کار آن ها را بررسی کنیم.

انواع پمپ

انواع مختلفی از پمپ ها در بازار موجود است. نوع پمپ و همچنین انتخاب آن، عمدتاً به شرایط پروژه ما بستگی دارد. انتخاب پمپ به نوع سیالی که میخواهید انتقال دهید، مسافت انتقال و سرعت مورد نیاز بستگی دارد. با این حال تشخیص دقیق نوع پمپی که باید انتخاب کنید کمی پیچیده است.

فیلم نحوه کار برای انواع پمپ ها در صفحه قرار گرفته است.

انواع پمپ

در حالت کلی پمپ ها به دو دسته زیر تقسیم میشوند. هر کدام از دو دسته زیر به چندین دسته بندی دیگر تقسیم میشوند.

  • پمپ دینامیک Dynamic
  • پمپ جابجایی مثبت Positive Displacement

پمپ های دینامیک

پمپ های دینامیک به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند که برخی از آنها در زیر مورد بحث قرار می گیرند.

1. پمپ های گریز از مرکز

این نوع پمپ ها بیشترین استفاده را در سراسر جهان دارند. نحوه کار آن ها بسیار ساده است و دقت بالایی دارند. این نوع پمپ قوی، کارآمد و نسبتاً ارزان است. هر زمان که پمپ در حال کار باشد، فشار سیال از ورودی پمپ به خروجی آن افزایش می یابد. تغییر فشار باعث حرکت مایع در سراسر سیستم می شود.

پمپ های گریز از مرکز

این نوع پمپ با انتقال نیروی مکانیکی از موتور الکتریکی به مایع در سرتاسر پروانه گردان، نیرو را افزایش می دهد. جریان مایع به مرکز پروانه وارد می شود و همراه با تیغه های آن از آن خارج می شود. قدرت گریز از مرکز بدین وسیله سرعت سیال را افزایش می دهد.

پمپ های گریز از مرکز عمودی

پمپ های گریز از مرکز عمودی به عنوان پمپ های کنسولی نیز نامیده می شوند. این پمپ ها از شفت منحصر به فردی استفاده می کنند. در این حالت پمپ از هیچ ظرف پرکننده ای برای پوشاندن شفت استفاده نمی کند، اما از یک بوش دریچه گاز استفاده می کند.

پمپ های گریز از مرکز عمودی

پمپ های گریز از مرکز افقی

این نوع پمپ ها شامل حداقل دو پروانه بیشتر هستند. این پمپ ها در خدمات پمپاژ مورد استفاده قرار می گیرند. تمام فازها در یک مکان مشابه قرار دارند و روی یک شفت مشابه نصب شده اند. روی یک محور افقی انفرادی، حداقل هشت مرحله دیگر را می توان نصب کرد.

پمپ های گریز از مرکز افقی

 

2. پمپ های شناور

این پمپ ها به عنوان پمپ های آب باران، فاضلاب و سپتیک نیز نامیده می شوند. کاربردهای این پمپ ها عمدتاً شامل خدمات ساختمانی، کاربردهای خانگی، صنعتی، تجاری، روستایی، شهری و بازیافت آب باران می باشد.

اگر در مورد این مطلب سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید

پمپ های شناور

این پمپ ها برای انتقال آب طوفان، آب زیرزمینی، فاضلاب، آب سیاه، آب خاکستری، آب باران، زباله های تجاری، مواد شیمیایی، آب بور و مواد غذایی مناسب هستند. کاربردهای این لوله ها عمدتاً در پروانه های مختلف مانند پمپ های بسته، ورتکس، چند مرحله ای، تک کاناله، کاتر و در غیر این صورت آسیاب می باشد. برای کاربردهای مختلف این پمپ ها مدل های مختلفی دارند که با معیار های جریان بالا، جریان کم، هد پایین و هد بالا تقسیم میشوند.

 

3. سیستم های هیدرانت آتش نشانی

سیستم های پمپ هیدرانت آتش نشانی به عنوان تقویت کننده هیدرانت، پمپ آتش نشانی و پمپ آب آتش نشانی نیز نامیده می شوند. اینها پمپ های آب با نیروی بالا هستند که برای افزایش ظرفیت آتش نشانی ساخت و ساز با افزایش نیرو در سرویس هیدرانت به عنوان شبکه کافی نیست. کاربردهای این سیستم عمدتاً شامل آبیاری و همچنین انتقال آب می باشد.

سیستم های هیدرانت آتش نشانی

پمپ های جابجایی مثبت

پمپ های جابجایی مثبت به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند و برخی از آنها مانند پمپ های دیافراگمی، دنده ای، پریستالتیک، لوبی و پیستونی در زیر مورد بحث قرار می گیرند.

1. پمپ های دیافراگمی

پمپ های دیافراگمی

پمپ های دیافراگمی با نام های پمپ های دیافراگم هوادار، پنوماتیک و پمپ های AOD نیز شناخته می شوند. کاربردهای این پمپ ها عمدتاً در کاربردهای مستمر مانند کارخانه های عمومی، صنعتی و معدنی می باشد. پمپ‌های AOD به‌ویژه در جاهایی استفاده می‌شوند که برق قابل دستیابی نباشد وهمچنین در مناطق ناپایدار و قابل احتراق نیز استفاده میشوند. همچنین از این پمپ ها برای انتقال مواد شیمیایی، تولید مواد غذایی، معادن زیرزمینی زغال سنگ و غیره استفاده می شود. این پمپ ها شامل دو دیافراگم هستند که با هوای متراکم هدایت می شوند. بخش هوا توسط شیر انتقال هوا را به طور متناوب به سمت دو دیافراگم می چرخاند.

2. پمپ های دنده ای

پمپ های دنده ای

این پمپ ها برای هر چرخش مقدار پایداری مایع را وارد می کنند. این پمپ ها قادر به پمپاژ با نیروهای بالا و پیشی گرفتن در پمپاژ سیالات با ضخامت بالا هستند. پمپ دنده ای حاوی هیچ دریچه ای برای ایجاد اصطکاک یا سرعت بالا نیست. بنابراین این پمپ برای جابجایی مایعات غلیظ مانند سوخت و همچنین روغن هایی مانند گریس مناسب است. این پمپ ها برای هدایت مواد جامد مناسب نیستند.

3. پمپ های پریستالتیک

پمپ های پریستالتیک

پمپ های پریستالتیک به عنوان پمپ های لوله ای نیز نامیده می شوند. این پمپ ها نوعی پمپ جابجایی مثبت هستند و کاربردهای این پمپ ها عمدتاً در صنایع شیمیایی، غذایی و تصفیه آب است. یک پمپ پریستالتیک جریانی پایدار برای اندازه گیری و ترکیب ایجاد می کند و همچنین قادر به پمپاژ انواع مایعات مانند خمیر دندان و انواع مواد شیمیایی است.

4. پمپ های لوبی

پمپ های لوبی

این پمپ ها ویژگی های مختلفی مانند راندمان عالی، مقاومت در برابر زنگ زدگی، کیفیت بهداشتی، قابلیت اطمینان و … را ارائه می دهند. این پمپ ها می توانند سیالات و مواد جامد با غلظت بالا را بدون آسیب رساندن به آنها مدیریت کنند. عملکرد این پمپ ها می تواند شبیه به پمپ های دنده ای باشد. علاوه بر این، این پمپ ها دارای اتاق های پمپاژ بهتر در مقایسه با پمپ های دنده ای هستند که به آنها امکان جابجایی دوغاب را می دهد. این پمپ ها با فولاد ضد زنگ و جلا داده شده اند.

5. پمپ های پیستونی

پمپ های پیستونی

پمپ های پیستونی یکی از انواع پمپ های جابجایی مثبت هستند که در هر جایی که برای انتقال سیال نیروی زیادی مورد نیاز است استفاده میشوند. این پمپ ها اغلب در پروژه هایی که نیاز به فشار بالا دارند استفاده میشوند و در سیستم های تحویل برای انتقال شکلات، شیرینی، رنگ و … استفاده زیادی دارند.

5 (1 نفر)

برای دریافت مطالب جدید کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

محمد رحیمی

محمد رحیمی هستم. سعی میکنم در آیرنکس مطالب مفید قرار بدهم. سوالات مربوط به این مطلب را در قسمت نظرات همین مطلب اعلام کنید. سعی میکنم در اسرع وقت به نظرات شما پاسخ بدهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *