ساب دامین چیست؛ تفاوت آن با ساب فولدر + مثال
محتویات
ساب دامین چیست. هنگامیکه از یک وب سایت بازدید میکنید، ممکن است متوجه شوید URL در نوار جستجو بر اساس موقعیت مکانی شما در سایت یا صفحه وب که در حال مشاهده آن هستید کمیتغییر میکند. زیر دامنهها بخشی از دامنه هستند که قبل از نام دامنه اصلی و پسوند دامنه قرار میگیرند. آنها میتوانند به شما در سازماندهی وب سایت کمک کنند. اما ساب دامین چیست. به عنوان مثال، docs.themeisle.com در این URL، Docs زیر دامنه است. در این مقاله، به بخشی از URL که تغییر میکند (به نام زیر دامنه) و علت این تغییر را بررسی میکنیم. در این مقاله به شما خواهیم گفت ساب دامنه چیست و در ادامه با مزیتهای آن آشنا خواهیم شد.
ساب دامنه چیست؟
نام ساب دامنه، بخشی از اطلاعات اضافی است که به ابتدای نام دامنه یک وب سایت اضافه میشود. به وبسایتها اجازه میدهد تا محتوا را برای یک عملکرد خاص – مانند یک وبلاگ یا یک فروشگاه آنلاین – از بقیه وبسایت شما جدا و سازماندهی کنند.
در هنگام خرید دامنه معمولاً نام دامنه دارای دو بخش است: دامنه سطح بالا (TLD) شامل پسوند است، مانند .com یا .org، و دامنه سطح دوم (SLD) بخش منحصر به فرد نام دامنه است.
زیر دامنه با Domain Parking متفاوت است. زیر دامنه چیزی است که قبل از SLD قرار میگیرد. رایج ترین زیر دامنه www است که مخفف World Wide Web است. این زیر دامنه شامل صفحه اصلی وب سایت و مهمترین صفحات آن است. زیر دامنه www به قدری گسترده استفاده میشود که اکثر ثبت کنندگان دامنه آن را با خرید نام دامنه شامل میشوند.
همچنین معمولاً برای جدا کردن بخشی از یک وب سایت از سایت اصلی از زیر دامنهها استفاده میشود. برای مثال، blog.example.com و shop.example.com به ترتیب به وبلاگ و فروشگاه آنلاین ما مستقیم میشوند.
در واقع هنگامیکه نام دامنه و زیر دامنه خود را با یک پروتکل در ابتدا (HTTP یا HTTPS برای وب سایت ها) و یک مسیر فایل اختیاری در پایان گروه بندی میکنیم، یک URL کامل داریم.
تفاوت ساب دامنه با ساب فولدر
یک وبسایت معمولاً از بخشهای دستهبندی و صفحات وب مختلف تشکیل شده است. در زمان های قدیم کدنویسی HTML، یک طراح وب پوشهها را ایجاد میکرد و صفحات وب را در آن پوشهها قرار میداد. به همین دلیل است که آنها را “subfolder” یا “subdirectories” مینامند.
این کار بسیار شبیه نحوه عملکرد ذخیره سازی فایل در رایانه رومیزی است، جایی که شما پوشهها را ایجاد میکنید و تصاویر یا فایل های صفحه گسترده را در پوشهها قرار میدهید.
درست مانند پوشه های دسکتاپ شما، پوشه های آنلاین نیز نامیمانند /green-widgets دارند. اینجاست که تمام صفحات HTML به این فولدر میروند. هنگامیکه به آن صفحات پیمایش میکنید، به معنای واقعی کلمه به یک پوشه و یک فایل HTML واقعی میروید:
https://www.example.com/widgets/green-widgets/big-green-widget.html
این پوشه ها، /widgets/ و /green-widgets/ زیر شاخهها یا زیر پوشهها نامیده میشوند.
در وردپرس معمولی و سایر وب سایت های مبتنی بر PHP، این زیر شاخهها مجازی هستند. آنها در سرور وجود واقعی ندارند که بتوانید با یک برنامه FTP به آنها بروید و پوشه های واقعی را ببینید.
یک زیر دامنه بسیار متفاوت از یک زیر شاخه است. آنها مانند یک وب سایت کاملا متفاوت هستند. ساب دامنه با دامنه مرتبط است. یک زیر دامنه به طور کلی به عنوان یک سایت مستقل در نظر گرفته میشود که از دامنه اصلی منشعب شده است.
مثال زیر یک نمونه از زیر دامنه است:
support.example.com
همجنین مثال زیر یک نمونه از یک زیر دامنه است که شامل یک زیر شاخه است:
support.example.com/faq/
معرفی چند ساب دامنه معروف
1- ساب دامنه سایت وب رمز
به عنوان مثال، میتوانید برای مشاهده و دسترسی به ابزارها و خدمات ارائه شده به webramz.com مراجعه کنید. یا، میتوانید برای دسترسی به بخشی از وب سایت ما که محتوای وبلاگ را ارائه میدهد، به my.webramz.com مراجعه کنید. اگرچه URL کمیتغییر میکند، شما هنوز در وب سایت وب رمز، تحت دامنه webramz هستید.
2- ساب دامنه های ویکی پدیا
همچنین وبسایتها میتوانند از زیر دامنهها به روشهای دیگری نیز استفاده کنند، مانند نشان دادن زبان یا منطقه. ویکی پدیا با مقالاتش این کار را میکند. به عنوان مثال، زیر دامنه en به این معنی است که مقاله به زبان انگلیسی نوشته شده است، ir نشان دهنده زبان ایرانی است و غیره.
در اینجا یک ترفند جالب برای زیردامنه وجود دارد: سعی کنید زیر دامنه را برای یک مقاله ویکی پدیا با ساده جایگزین کنید. ممکن است نسخه انگلیسی ساده شده مقاله را برای کسانی که این زبان را یاد میگیرند و کسانی که نیازهای متفاوتی دارند، مشاهده کنید.
3- ساب دامنه سایت هاب اسپات
اگر به دنبال ایجاد یک زیر دامنه در وب سایت خود هستید، اما مطمئن نیستید که چگونه است، به لینک www.hubspot.com و blog.hubspot.com مراجعه کنید.
با جدا کردن وبلاگ HubSpot از بقیه وب سایت، برای بازدیدکنندگان مشخص میشود که در کجای وب سایت HubSpot به طور کلی قرار دارند. با توجه به اینکه www.hubspot.com روی خط تولید HubSpot تمرکز دارد، مفید است، در حالی که blog.hubspot.com حاوی مقالاتی است که لزوماً به محصولات HubSpot مربوط نمیشوند. جدا کردن این دو از یکدیگر با یک زیر دامنه، همه چیز را مرتب نگه میدارد و به بازدیدکنندگان کمک میکند آنچه را که نیاز دارند پیدا کنند.
4- ساب دامنه فروشگاه پاتاگونیا
در اینجا یک مثال دیگر وجود دارد: برند لباس پاتاگونیا علاوه بر فروشگاه آنلاین خود که محصولات جدید را به فروش میرساند، نیز لباس های دست دوم خود را از طریق برنامه Worn Wear به فروش میرساند. وقتی از هر دوی این پیوندها بازدید میکنیم، میبینیم که www.patagonia.com فروشگاه پاتاگونیا (و همچنین سایر ابتکارات برند) را در بر میگیرد و wornwear.patagonia.com برای بخش لباس های دست دوم استفاده میشود.
نتیجه گیری
به طور خلاصه، یک زیر دامنه بخشی از URL است که قبل از نام دامنه “اصلی” و پسوند دامنه قرار میگیرد. زیر دامنهها میتوانند به شما کمک کنند تا وب سایت خود را به بخش های منطقی تقسیم کنید یا سایت های جداگانه ایجاد کنید، به عنوان مثال یک وبلاگ جداگانه برای هر تیم ورزشی.
اگر میخواهید موضوع ساختار URL را با جزئیات بیشتری بررسی کنید، میتوانید با کارشناسان مجرب وب رمز تماس حاصل نمایید.