آموزش رزبری پای

تبدیل رزبری پای به مودم وای فای (ساخت روتر Wifi)

Wi-Fi این روزها یک فناوری فوق‌العاده رایج است. اما هر فناوری مجموعه ای از آسیب پذیری ها و خطرات خاص خود را دارد که به راحتی می توان از آنها برای جمع آوری داده های شما سوء استفاده کرد. در چنین مواقعی که داده‌ها تاثیر گذار هستند، مطمئن شوید که داده‌های شما فقط نزد شما باقی می‌ماند و نه شرکت‌هایی که می‌خواهند صفحه‌نمایش شما را با تبلیغات شخصی‌سازی شده آلوده کنند. خوب، یک راه حل برای این مشکل می تواند ساخت روتر سفارشی مخصوص خودتان باشد.

OpenWrt

“OpenWrt” که در لغت به معنای “Open Wireless Router” است، یک سیستم عامل لینوکس متن باز است. برخی از ویژگی های این سیستم عامل در زیر ذکر شده است:

  • Native Ad-Blocking به طور کامل تبلیغات را مسدود می کند و تجربه گشت و گذار شما را روان تر می کند.
  • امکان استفاده از افزونه های VPN برای جلوگیری از دسترسی ارائه دهنده خدمات اینترنت شما به داده های جستجوی شما، درخواست های DNS و …
  • به‌روزرسانی‌های فریمور پی در پی و رایگان
  • از آنجایی که OpenWrt یک سیستم عامل مبتنی بر لینوکس است، در برابر بسیاری از حملات رایج مصون است.

اینها تنها تعدادی از ویژگی های متعدد ارائه شده توسط OpenWrt هستند. در این آموزش، ما OpenWrt را بر روی Raspberry Pi بارگذاری می‌کنیم و آن را به گونه‌ای پیکربندی می‌کنیم که مانند یک روتر عمل کند. یعنی مانند یک پل بین مودم ارائه‌شده توسط ISP و رایانه ما عمل می‌کند.

قطعات مورد نیاز ساخت روتر با رزبری پای

  • ماژول Raspberry Pi (سری 3 یا سری 4)
  • منبع تغذیه مناسب Raspberry Pi
  • کابل شبکه اترنت
  • مودم WiFi
  • کارت SD و کارت خوان SD

رزبری پای چطور به عنوان روتر عمل میکند؟

دروازه اصلی ما به خدمات اینترنت، مودم خانگی است، اما به جای اتصال مستقیم دستگاه های خود به مودم خانگی، رزبری پای خود را با استفاده از کابل LAN به این روتر متصل می کنیم. Raspberry Pi با سیستم عامل OpenWrt به عنوان یک نقطه دسترسی برای تمام دستگاه هایی که می خواهیم به آن ها متصل شویم عمل می کند. در این آموزش به طور مفصل نحوه نصب و پیکربندی OpenWrt بر روی Raspberry Pi و استفاده موثر از آن به عنوان روتر شخصی شما بحث خواهد شد.

رزبری پای چطور به عنوان روتر عمل میکند؟

فرآیند تبدیل رزبری پای به مودم

1. در مرحله اول شما باید فایل img مربوط به سیستم عامل را از این لینک دانلود کنید.

مدل رزبری پای را که قرار است برای پروژه استفاده کنید انتخاب کنید و فایل تصویری EXT4 را دانلود کنید (توصیه می کنیم از سری مدل 3 یا 4 استفاده کنید).

دانلود نرم افزار OpenWRT

2. هنگامی که آخرین نسخه را با موفقیت دانلود کردید، آن را روی کارت SD آپلود می کنیم، اما برای این کار به دو ابزار دیگر نیاز داریم، یعنی SD Card Formatter برای فرمت کردن کارت SD و Balena Etcher برای قرار دادن فایل img روی کارت SD. هر دو این نرم افزار ها را میتوانید به راحتی دانلود کنید.

فرمت کننده کارت SD

3. هنگامی که نرم افزار را نصب کردیم، کارت SD خود را به کارت خوان و سپس به سیستم رایانه خود وصل کنید. SD Card Formatter را باز کنید > درایو SD را انتخاب کنید > روی Format کلیک کنید.

فرمت کارت SD

4. ابزار Balena Etcher را باز کرده و گزینه “Flash from file” را انتخاب کنید.

ابزار Balena Etcher

5. فایل img را که از وب سایت OpenWrt دانلود کرده اید در مرحله 1 انتخاب کنید.

اگر در مورد این مطلب سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید

فایل img OpenWrt

6. بر روی دکمه Select Target کلیک کنید و درایو خود را انتخاب کنید.

انتخاب هدف Balena Etcher

7. روی دکمه Flash کلیک کنید و تمام. OpenWrt روی کارت SD شما آپلود می شود و اکنون می توانید آن را به Raspberry Pi خود وصل کنید.

فلش Balena Etcher

8. قبل از بوت کردن Raspberry Pi، باید IP گیت پیش فرض روتر ISP خود را تعیین کنیم. برای این کار، کامپیوتر خود را به وای فای روتر متصل کنید و CMD را باز کنید تا دستور زیر را اجرا کنید.

Ipconfig

آدرس IP پیش فرض دروازه

در زیر گزینه wireless LAN adapter، شما IP Gateway پیش فرض روتر خود را مشاهده خواهید کرد. این را یادداشت کنید زیرا بعداً استفاده خواهد شد.

9. اکنون باید قطع اتصال وای فای را انجام بدهید. کارت SD خود را به رزبری پی خود وصل کنید و سپس آن را به منبع تغذیه وصل کنید. با استفاده از کابل شبکه اترنت، رزبری پای را به سیستم خود وصل کنید.

اتصال اترنت رزبری پای

10. هنگامی که رایانه شما از طریق کابل LAN به رزبری پای متصل شد، یک شبکه اترنت را مشاهده خواهید کرد.

راه اندازی شبکه اترنت

11. Command Prompt را باز کرده و دستور را اجرا کنید

arp -a

این همه دستگاه های موجود در شبکه شما را لیست می کند. آدرس IP دستگاه را که دارای آدرس در فرم زیر است یادداشت کنید

192.186.x.x

Command Prompt Run

این دستگاه رزبری پای ما خواهد بود و ما از این IP برای ورود به سیستم خود استفاده خواهیم کرد.

12. اگر ویندوز 10 و بالاتر دارید، می توانید مستقیماً با استفاده از دستور SSH را به برد Raspberry pi وارد کنید.

SSH root@192.168.x.x

root نام کاربری پیش فرض و 192.x.x آی پی است. (اگر از شما رمز عبور می خواهد، آن را خالی بگذارید).

توجه: اگر می‌خواهید اتصال را ادامه دهید، CMD از شما می‌خواهد، yes را تایپ کنید و اینتر را بزنید.

SSH به Raspberry Pi

همچنین می توانید از نرم افزار PuTTy برای ورود از طریق SSH استفاده کنید. همانطور که در تصویر نشان داده شده است، یک کلاینت SSH راه اندازی کنید. وقتی نام کاربری از شما خواسته شد، “root” را وارد کنید و قسمت رمز عبور را خالی بگذارید.

13. هنگامی که با موفقیت از طریق SSH وارد شوید، اعلانی مانند این مشاهده خواهید کرد که به این معنی است که OpenWrt با موفقیت نصب و راه اندازی شده است.

OpenWRT نصب و راه‌اندازی شد

14. دستور زیر را اجرا کنید

passwd

این دستور یک رمز عبور برای دستگاه شما تنظیم می کند. این رمز فقط زمانی استفاده می شود که بخواهید دوباره SSH را تنظیم کنید یا به داشبورد وب وارد شوید.

بازنشانی رمز عبور OpenWRT

15. اکنون فقط باید دو فایل پیکربندی را ویرایش کنیم. از آنجایی که معمولاً ویرایشگر متن مبتنی بر لینوکس «nano» در OpenWrt موجود نیست، ما از ویرایشگر متن vim استفاده خواهیم کرد.

16. ابتدا باید دایرکتوری را تغییر دهیم. بنابراین از دستور استفاده کنید:

cd /etc/config

17. سپس می توانید تمام فایل های پیکربندی موجود را با استفاده از دستور مشاهده کنید:

ls

18. ابتدا فایل شبکه را ویرایش می کنیم. استفاده از دستور:

vim network

19. با این کار فایل باز می شود، برای شروع ویرایش آن، “i” را روی صفحه کلید خود فشار دهید. پنجره چیزی شبیه به این خواهد بود:

پیکربندی OpenWRT

20. ابتدا باید گزینه option gateway را با IP روتر که در مرحله 8 یادداشت کردیم اضافه کنیم.

در کنار این، باید دوباره گزینه dns را با همان IP اضافه کنید.

option dns ‘192.168.x.x’
option gateway ‘192.168.x.x’

تغییر چیزی شبیه به این خواهد بود:

تغییر IP در گزینه ipaddr

21. حالا باید IP را در گزینه ipaddr تغییر دهید تا سه قسمت اول آی پی با gateway و گزینه dns با هد آخر متفاوت باشد. تغییر به صورت زیر خواهد بود:

OpenWRT Ipaddr

22. برای خروج از فایل دکمه ESC را فشار دهید. و سپس دستور را وارد کنید:

:wq

Enter را بزنید و تغییرات شما ذخیره خواهد شد.

23. اکنون باید فایل wireless را ویرایش کنیم. بنابراین از دستور زیر استفاده میکنیم:

vim wireless
  • گزینه disable را از “1” به “0” تغییر دهید
  • encoder را از “none” به “psk2” تغییر دهید

یک option key جدید ایجاد کنید و یک رمز عبور برای نقطه دسترسی Wi-Fi خود در بین نقل قول ها (“) وارد کنید. تغییرات به صورت زیر خواهد بود.

ایجاد کلید گزینه جدید

24. مراحل ذخیره و خروج را تکرار کنید یعنی ESC را بزنید و دستور را وارد کنید:

:wq

25. پس از زدن Enter، تمام تنظیمات مورد نیاز انجام شده است، فقط باید با استفاده از دستور زیر، شبکه را مجددا راه اندازی کنیم:

reboot network /etc/init.d/network restart

26. با این کار اتصال SSH شما بسته می شود و رزبری پای مجددا راه اندازی می شود. همچنین می توانید کابل اترنت LAN را از رایانه شخصی خود جدا کنید.

27. پس از راه‌اندازی رزبری پای، اکنون می‌توانید نقطه دسترسی OpenWrt را در همه دستگاه‌های دارای Wi-Fi نزدیک خود ببینید. به سادگی می توانید با وارد کردن رمزی که تعیین کرده اید به آن متصل شوید.

نقطه دسترسی OpenWrt

28. می توانید داشبورد OpenWrt را در هر مرورگری با وارد کردن آدرس IP آن در نوار آدرس مرورگر خود باز کنید. و پس از وارد کردن نام کاربری root و رمز عبوری که در مرحله 14 تنظیم کردیم، وارد شوید.

آدرس IP داشبورد OpenWRT

29. از آنجایی که داشبورد کاملاً آماده به نظر می رسد، اکنون می توانیم یک سر کابل اترنت را به روتر ISP و انتهای دیگر را به رزبری پای وصل کنیم.

روتر اترنت Raspberry Pi

با وصل مجدد منبع تغذیه، رزبری پای را راه اندازی مجدد کنید.

می توانید یک بار دیگر نقطه دسترسی OpenWrt را در تمام دستگاه های دارای Wi-Fi مشاهده کنید، این بار از آنجایی که رزبری پای به روتر شما متصل است، می توانید با این اکسس پوینت دسترسی به اینترنت پیدا کنید.

به این ترتیب می توانید روتر خود را با استفاده از Raspberry Pi در خانه بسازید. اگر سوال یا مشکلی دارید در قسمت نظرات یا انجمن اعلام کنید.

5 (2 نفر)

برای دریافت مطالب جدید کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

محمد رحیمی

محمد رحیمی هستم. سعی میکنم در آیرنکس مطالب مفید قرار بدهم. سوالات مربوط به این مطلب را در قسمت نظرات همین مطلب اعلام کنید. سعی میکنم در اسرع وقت به نظرات شما پاسخ بدهم.

1 دیدگاه

  1. سلام
    من به یک رزبری پای قدیمی (نسل ۱)یک دانگل وای فای وصل کردم تا مرحله ۱۸ آموزش شما پیش رفتم اما فایل wireless وجود نداشت که ویرایش کنم لطفاً راهنمایی کنید که باید چکار کنم ؟ ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *