آموزش الکترونیکپروژه الکترونیک

آموزش ساخت تلفن ساده با آپ امپ (ارتباط صوتی دوطرفه)

سلام. پروژه آنالوگ ایجاد ارتباط صوتی دوطرفه با آپ امپ LM386 + آموزش کامل را آماده کردیم.

ساخت تلفن ساده آنالوگ با میکروفن و بلندگو

بیشتر مدارس و دفاتر برای ارتباط با افراد داخل ساختمان یا یک محوطه خاص، دارای ارتباط تلفنی هستند. اما  مانند تلفنهای ثابت به اپراتور احتیاج ندارید ، صدای دریافت شده از یک انتها مستقیماً به انتهای دیگر به گیرنده منتقل می شود. در این مدار ما قصد داریم یک مدار اینترکام بسیار ساده بسازیم که با استفاده از آن می توانید به صورت محلی در داخل خانه یا مدرسه خود ارتباط برقرار کنید. در این پروژه آپ امپ میخواهیم یک مدار الکترونیکی (تقویت کننده) بسازیم و از آن برای انتقال صدا از یک انتها به انتهای دیگر، استفاده کنیم.

نحوه کار پروژه آنالوگ ایجاد ارتباط صوتی دوطرفه

مدار بسیار ساده است و می توان به راحتی روی یک Bread برد ساخته شود. مفهوم اصلی پشت مدار استفاده از تقویت کننده صوتی LM386 است که سیگنال صوتی را از میکروفون دریافت می کند ، آن را تقویت کرده و آن را روی بلندگو پخش می کند. به طور پیش فرض مقدار سود آپ امپ 20 است اما می توان با استفاده از یک خازن در پین های 1 و 8 به بیش از 200 افزایش داد. در اینجا ما از خازن 10uF استفاده کرده ایم تا حداکثر سود 200 را بدست آوریم. مقاومت R2 برای کنترل حجم صدا استفاده می شود. در اینجا من با استفاده از مقاومت 4.7K حجم را به سطح متوسط ​​رسانده ام. شما می توانید با مقاومت های 1k تا 100k آزمایش کنید تا حجم مورد نظر خود را بدست آورید.

خروجی تقویت کننده (پین 5) به هر دو بلندگو متصل است. ورودی آمپلی فایر میکروفون است (میکروفون دارای قطب است، بنابراین هنگام اتصال آن باید مراقب باشید)، ما نمی توانیم صدا را از هر دو میکروفون به طور همزمان تقویت کنیم، بنابراین ما از یک سوئیچ SPDT (تک قطبی) استفاده می کنیم.

سوئیچ SPDT فقط یک میکروفون را به طور همزمان به آمپلی فایر متصل می کند. بنابراین فقط یک نفر می تواند به طور همزمان صحبت کند، به این نوع ارتباطات، ارتباط نیمه دوقطبی گفته می شود و این همان چیزی است که ما در بیسیم های واکی تاکی می بینیم. هر بار پس از صحبت کردن، کاربر باید این سوئیچ SPDT را برای شخص دیگری تغییر دهد تا شروع به صحبت کند.

پیشنهاد میکنم پروژه ساخت بیسیم واکی تاکی را نیز ببینید.

مدار پروژه ساخت گوشی تلفن ساده

توضیحات مدار پروژه ساخت گوشی تلفن ساده

نمودار مدار را مانند شماتیک بالا متصل کنید. برای جذاب تر شدن این پروژه می توانید از سیم های بلند استفاده کنید تا فاصله بین میکروفون 1 و 2 و بلندگو افزایش یابد. می توانید از هر سیم معمولی برای افزایش فاصله استفاده کنید، اما در صورت نیاز به مسافت خیلی زیاد از یک کابل جفت پیچ خورده مانند CAT5 استفاده کنید تا دچار نویز نشوید. ما فقط از سیم عادی استفاده کردیم و مدار ما را در تصویر پایین میبینید :

نحوه کار پروژه آنالوگ ایجاد ارتباط صوتی دوطرفه

مدار کامل بر روی Bread برد ساخته شده است و از باتری 9 ولت تغذیه می شود. اکنون سوئیچ SPDT را در یک موقعیت قرار داده و در میکروفون مربوطه صحبت کنید تا صدای شما در هر دو بلندگو تکرار شود. به همین ترتیب سوئیچ را در حالت مخالف قرار دهید و در میکروفون دیگر صحبت کنید و بررسی کنید که آیا می توانید صدا را در بلندگوها بشنوید. در ابتدا می توانید با دمیدن هوا به میکروفون با مدار آزمایش کنید و بررسی کنید که آیا بلندگو نویز ایجاد می کند یا خیر.

قطعات مورد نیاز پروژه

  1. IC تقویت کننده صوتی LM386
  2. بلندگو – دو عدد
  3. میکروفون – دو عدد
  4. مقاومت (10k ، 4.7k ، 10k)
  5. خازن (0.1uf ، 0.1uf ، 10uf ، 10uf)
  6. سوئیچ SPDT
قطعات مورد نیاز را از فروشگاه قطعات آیرنکس تهیه کنید.
4.6 (9 نفر)

برای دریافت مطالب جدید کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

محمد رحیمی

محمد رحیمی هستم. سعی میکنم در آیرنکس مطالب مفید قرار بدهم. سوالات مربوط به این مطلب را در قسمت نظرات همین مطلب اعلام کنید. سعی میکنم در اسرع وقت به نظرات شما پاسخ بدهم.

6 نظر

  1. سلام دوست عزیز
    می خواستم بدونم این مدار و مدارات مشابه، طرحشون از خودتون هست یا از جایی اقتباس شده؟
    نکته اینه این مدارات سیستم های صوتی چطور میشه از بیسیک پایه طراحی شون فراگرفت و آشنا شد با قطعات و نحوه انتخاب و استفاده شون؟
    بتتشور

    1. سلام عزیز
      این مدار ها از سایت های خارجی ترجمه شدند

  2. سلام ی برد تلفن ساده مثل تلفن دیواری رو میخاستم امکان طراحی رو شما دارید

    1. سلام عزیز
      ما انجام نمیدیم، در قسمت سفارش پروژه انجمن مطرح کنید

  3. سلام اگ بخوام سیمی ک برای بلندگو و میکروفون دومی استفاده میشه بلند تر کنم چیکار بازد بکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *