رپورتاژ آگهی

چگونه پی ال سی کار شوم؟

مقدمه

از بازارهای پرطرفدار رشته مهندسی برق، ورود به عرصه اتوماسیون صنعتی است. دانشجویان بعد از گذراندن دوران تحصیل به دنبال کار مناسب و مرتبط با رشته تحصیلی خود هستند. ولی شاید مساله مهمی که باید بدانند این باشد که نقطه شروع کار کجاست؟ آیا ورود به این بازار امنیت شغلی و مالی برایشان به ارمغان می آورد؟

علاقه مهم ترین فاکتور

علاقه مهم ترین فاکتور برای ورود به حوزه اتوماسیون صنعتی است. اگر در ویژگی های شخصیتی، خود را فردی علاقمند به کارهای اجرایی و برنامه نویسی می بینید؛ بی شک با اندکی تلاش در این حوزه به نیروی متخصص تبدیل خواهید شد.

آشنایی اولیه با مفاهیم برق

آشنایی اولیه با مفاهیم برقی را شاید بتوان دومین گام برای ورود به این حوزه دانست. با اندکی مطالعه و بررسی مباحث نقشه خوانی و اجرای تابلو برق این گام را نیز پشت سر خواهید گذاشت. سایت های بسیاری با اندک هزینه اقدام به آموزش این موارد کرده اند.

انتخاب برند مناسب

انتخاب برند مناسب برای ورود به حوزه برنامه نویسی پی ال سی شاید مهم ترین گام در این مسیر باشد. بسیاری از هنرجویان بدون بررسی دقیق و با اندک سرچ در اینترنت وارد کلاس های آموزش PLC می شوند. ولی آیا تمام این دوره ها مفید هستند؟

بسیاری از شرکت های فعال در حوزه آموزش PLC، چندین برند را در حداقل زمان ممکن آموزش می دهند. هنرجو در طول این دوره با حجم وسیعی از اطلاعات و نرم افزارهای متفاوت روبرو می شود که این امر می تواند بسیار خسته کننده باشد.

از دیگرسو، برگزاری این کلاس ها به صورت فشرده و چندین ساعت در روز خواهد بود. همچنین هزینه گزافی که برای ورود به این کلاس ها از دانشجو اخذ می شود، قابل اغماض نخواهد بود.

بهترین انتخاب

بهترین انتخاب برای ورود به این حوزه، برندهایی هستند که آموزش های کامل و جامع در اختیار هنرجویان قرار می دهند. شرکت فراروپایا به عنوان پیشگام ترین تولیدکننده تجهیزات اتوماسیون صنعتی و پی ال سی ایرانی در ایران به منظور مرتفع ساختن این مساله، آموزش های جامع و رایگان در اختیار کاربران قرار داده است. در زیر تصویر نمونه ای از پی ال سی ایرانی تولیدی این شرکت آورده شده است.

مزیت های شرکت در دوره PLC فراوپایا چیست؟

  • آموزش ها جامع و رایگان هستند.
  • آموزش ها به صورت مجازی برگزار می شوند.
  • آموزش ها شامل موارد پرتکرار صنعتی هستند.
  • آموزش ها به دو صورت مثال های کاربردی و فیلم های آموزشی تهیه و تدوین شده اند.
  • آموزش ها در دو سطح مقدماتی و پیشرفته تهیه شده اند.
  • پشتیبانی فنی به هنرجویان در طول دوره آموزش همواره وجود دارد.
  • هنرجویان بعد از گذراندن دوره، آماده ورود به بازار کار خواهند بود.

آیا برای آموزش به پی ال سی یا اچ ام ای نیاز خواهم داشت؟

برای یادگیری عملی، توصیه شرکت به تهیه اچ ام ای و پی ال سی است. در نگاه اول ممکن است هزینه اولیه برای خرید اچ ام ای یا پی ال سی بالا به نظر برسد. ولی با توجه به سبد محصولات شرکت فراروپایا؛ شما می توانید برای شروع یک اچ ام ای 3.5 اینچ که دارای پی ال سی داخلی است را تهیه کنید. لازم به ذکر است هزینه ای که برای تهیه این محصول می پردازید از هزینه شرکت در کلاس های آموزشی ارزان تر است. از دیگر سو شما بعد از تهیه این محصول و فراگیری آموزش های لازم، می توانید از این اچ ام ای در پروژه های پیش رو بهره ببرید. تصویری از این اچ ام ای ارزان قیمت در زیر آورده شده است.

دوره PLC فراروپایا شامل چه مباحثی است؟

در تهیه این دوره آموزشی فرض برآن بوده است که هنرجو بدون هیچ اطلاعات اولیه ای از برنامه نویسی وارد این حوزه می شود. از این رو آموزش ها از مسائل بسیار ابتدایی شروع و رفته رفته به سمت مباحث پیشرفته تر حرکت می کند. در زیر روند اجرای این دوره به صورت فلوچارت آورده ­­شده است.

بازار پی ال سی کار در ایران چگونه است؟

اتوماسیون صنعتی در سال های اخیر نقش پررنگ تری در صنعت ایران به خود گرفته است. بسیاری از شرکت های ماشین سازی اقدام به بومی سازی ماشین آلات کرده اند. به عنوان مثال در سال های اخیر استفاده روز افزون از تجهیزات اتوماسیون صنعتی در صنایع پخت نان شدت گرفته است. این روند در بسیاری از صنایع دیگر  قابل تعمیم است. از این منظر، بازار پی ال سی یک بازار ادامه دار و رو به رشد در ایران خواهد بود.

فعالیت به صورت همزمان به عنوان یک مهندس برق در یک مجموعه و یک برنامه نویس به صورت شخصی از ویژگی ها مثبت ورود به این حوزه است. همچنین اجرای کار به صورت دورکاری یکی از مدل های رایج برنامه نویسی پی ال سی در ایران است. که نتجیتا به بهره مالی بالاتر منجر خواهد شد.

پیمانکاران و مجریان طرح های اتوماسیون صنعتی می توانند با همکاری با یک برند خاص از تخفیفاتی که شرکت های تولید کننده به مشتریان خود می دهند بهره مند شوند. از این رو کار کردن با یک برند ایرانی بار دیگر نقش خود را پر رنگ تر می کند. زیرا برندهای خارجی تا به دست به مشتری برسند چندین دست چرخیده و سود گزافی از واردات آن ها نصیب واردکنندگان شده است. به این ترتیب تخفیف و یا سود مشارکت در فروش به مشتریان؛ قابل توجه نخواهد بود.

اگر در مورد این مطلب سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید
5 (1 نفر)

برای دریافت مطالب جدید کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

محمد رحیمی

محمد رحیمی هستم. سعی میکنم در آیرنکس مطالب مفید قرار بدهم. سوالات مربوط به این مطلب را در قسمت نظرات همین مطلب اعلام کنید. سعی میکنم در اسرع وقت به نظرات شما پاسخ بدهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *