رپورتاژ آگهی

مدرک فنی حرفه ای بین المللی برق را از کجا می توان دریافت کرد؟

یکی از اصلی‌ترین و مهمترین کارهای مربوط به ساختمان، برق کشی است. می‌توان گفت از زمان اختراع الکتریسیته تا کنون بشر هرگز تا این اندازه به استفاده از برق اختیاج نداشته است. حال با توجه به اهمیت این موضوع، مزایا ، معایب و مخاطرات آن؛ این سوال پیش می‌آید که چرا به افراد متخصص در این زمینه احتیاج داریم؟ و سوال مهمتر این است که چگونه می‌توانیم افراد متخصص تربیت کنیم، یا اگر می خواهیم متخصص شویم چگونه می‌توانیم مدرک فنی حرفه ای بین المللی برق دریافت کنیم؟

در گذشته داشتن مدرک آکادمی رشته برق برای ورود به این حوزه اجباری نبود؛ در واقع فرد پس از کسب تجربه از افراد دیگر می‌توانست به طور کامل وارد دنیای کار شود اما اکنون با پیشرفت تکنولوژی دانشگاه پاسخگوی نیاز کارجویان نیست و صبر کردن برای کسب تجربه نیز به صرفه نخواهد بود.

در نهایت با ورود آموزشگاه های فنی و حرفه ای و آموزش برق ساختمان توسط آن ها راه برای ورود به بازار کار هموارتر شد.

چرا به افراد متخصص در زمینه برق نیاز داریم؟

این رشته یکی از مهمترین و حساس ترین رشته ها در صنعت به ویژه صنعت ساختمانی است, با گسترش روزافزون صنایع و افزایش ساختمانها، نیازمندی بیشتری به افراد شاغل در این رشته احساس می‌شود و با توجه به خطرات جانبی ناشی از برق، استفاده از نیروهای کم تجربه یا غیر متخصص می‌تواند فاجعه‌های جبران ناپذیری به وجود بیاورد.

مزایای داشتن مدرک فنی حرفه ای بین المللی برق ساختمان:

  • با توجه به بازار کار فوق العاده خوب و حساسیت رشته برق داشتن مدرک فنی حرفه‌ای یک راه میانبر و ساده برای ورود به بازار کار محسوب خواهد شد.
  • علاوه بر آن مدرک فنی حرفه‌ای در سطح جهانی معتبر است و افرادی که خواهان مهاجرت به کشورهای دیگر هستند با این مدرک به راحتی می‌توانند در کشور مقصد مورد نظر شاغل شوند.
  • همچنین افراد دارای مدرک فنی حرفه برق ساختمان از وام‌های خوداشتغالی خوبی برخودار خواهند شد.

یک برق کار ساختمان دقیقا چه کاری انجام میدهد؟

برق کار ساختمان کسی است که متخصص در زمینه سیستم‌های برقی و روشنایی ساختمان و مسلط به استانداردهای برق کشی ساختمان باشدو این دقیقاً همان چیزی است که در دوره‌های مدرک فنی حرفه ای بین المللی برق تدریس خواهد شد.

این افراد می‌توانند در زمینه برق کشی و کار با سیستم های برقی ساختمان‌های مسکونی و اداری، کارخانجات و ساختمان های صنعتی،مراکز مربوط به سلامتی، بهداشت و بیمارستان‌ها، ساختمان‌های هسته‌ای و نظامی و سایر موارد فعالیت داشته باشند.

علاوه بر آن در بخش‌های دیگر مربوط به ساختمان مانند بخش‌های نظارتی و دوربین‌های مداربسته، انواع دزدگیرها و درهای برقی، تابلو برق‌های انواع ساختمان‌های اداری و مسکونی، خرید و فروش،تعمیر و نصب لوازم الکترونیکی و تمامی کارهای مربوط به رشته برق فعالیت کنند.

مدرک فنی حرفه ای بین المللی برق را از کجا می توان دریافت کرد؟

پیش از هر چیزی باید بدانید، دو نوع دوره آموزش برق ساختمان وجود دارد، دوره درجه1 و دوره درجه2.

این دوره‌ها از سطح مبتدی شروع و تا سطح پیشرفته ادامه پیدا میکنند. معمولا هر دوره آموزش برق ساختمان با توجه به فشرده یا غیرفشرده بودن بین 4 تا 8 هفته زمانبر است، اما دوره‌های فشرده 2 هفته‌ای نیز وجود دارد.

یکی از معتبرترین و قدیمی‌ترین مراکزی که دوره‌های مختلف از جمله آموزش برق ساختمان برگزار می‌کند مجتمع فنی و حرفه ای دارالفنون است.

این مرکز که کار خود را ازسال 1386 با مجوز رسمی از مرکز فنی و حرفه ای کشور آغاز کرده تا کنون دوره‌های مختلفی در زمینه برق ساختمان برگزار کرده است.

دوره آموزش برق ساختمان دارالفنون شامل سرفصل‌های تئوری و عملی با تدریس اساتید مجرب می‌باشد. در انتهای دوره مدرک معتبر سازمان فنی و حرفه‌ای به کارآموز داده می‌شود که فرد می‌تواند از آن برای دریافت وام خود اشتغالی، ترجمه مدرک برای مهاجرت و یا گرفتن جواز کسب استفاده نماید.

نکته مهم و قابل توجه این است که مرکز دارالفنون می‌تواند در صورت درخواست کارآموز، او را به مراکز مورد اطمینان خود جهت اشتغال فرد معرفی نماید.

اگر در مورد این مطلب سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید

چطور میتوان مدرک فنی و حرفه ای را ترجمه کرد؟

برای ترجمه مدرک فنی و حرفه ای آموزش برق ساختمان می‌توانید به مراکز ترجمه معتبر و دارالترجمه‌ها مراجعه کنید و بعد آن را به تاییدیه دادگستری و وزارت امور خارجه برسانید. مدرک تایید شده به منزله گواهی صلاحیت فرد برای انجام شغل ذکر شده می‌باشد. گواهی نامه حتما باید روی سربرگ دارالترجمه و مهرشده توسط مهر دفتر آن باشد.

آموزشگاه‌های زیادی دوره های برق ساختمان را همراه با مدرک پایان دوره برگزار میکنند اما توجه داشته باشید که همه مدارک ارائه شده برای مهاجرت،کسب جواز یا وام خود اشتغالی مناسب نیستند و مدرک مورد تایید آموزشگاه‌های آزاد یا مدرک گذر قابل ترجمه نبوده و تنها مدرک رسمی فنی و حرفه ای قابل ترجمه می‌باشد.

دوره آموزش برق مجتمع فنی و حرفه ای دارالفنون:

ابتدا باید دوره درجه 2 برق ساختمان گذرانده شود که سرفصل های دوره به ترتیب زیر می‌باشد.

  • آشنایی با فلزکاری و ابزارهای اندازه گیری
  • شناخت و کار با ابزارهای برقکاری ساختمان
  • آشنایی با اصول الکتریسیته
  • آشنایی و نحوه بستن انواع فیوزها و رله‌ها
  • نصب کنترل تک و سه فاز
  • آشنایی با نصب سیستم زمین حفاظتی(ارتینگ)
  • شناخت کابل و کابل کشی
  • توانایی نقشه کشی،نقشه خوانی انواع مدارات برق ساختمان
  • توانایی سیم کشی انواع برق ساختمان

پس از گذراندن دوره درجه 2 و قبولی در آزمون آن، دوره درجه 1 شروع میشود که شامل مباحث زیر می‌باشد.

  1. توانایی طراحی سیم کشی سیستم اعلام حریق
  2. توانایی طراحی سیم کشی سیستم دوربین مداربسته
  3. توانایی طراحی،نصب و سیم کشی سیستم درب اتوماتیک
  4. توانایی طراحی سیم کشی سیستم درب کرکره ای
  5. توانایی طراحی سیم کشی سیستم برق اضطراری
  6. توانایی طراحی و آموزش برق اضطراری
  7. توانایی طراحی سیم کشی دزدگیر اماکن
  8. شناسایی اصول نقشه کشی، نقشه خوانی و راه اندازی موتورهای تک فاز
  9. آشنایی با مدارات منطقی, لوگو و کنترل کننده های منطقی (plc)

در انتهای دوره پس از برگزاری آزمون نهایی مدرک فنی و حرفه ای به کاراموزان اهدا می‌شود.

برای اطلاع از طرح درس دوره آموزش برق ساختمان با مدرک بین المللی و اطلاعات بیشتر در مورد زمان برگذاری دوره می‌توانید به وب سایت مجتمع فنی و حرفه‌ای دارالفنون به آدرس اینترنتی darr.ir مراجعه کنید.

5 (1 نفر)

برای دریافت مطالب جدید کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

محمد رحیمی

محمد رحیمی هستم. سعی میکنم در آیرنکس مطالب مفید قرار بدهم. سوالات مربوط به این مطلب را در قسمت نظرات همین مطلب اعلام کنید. سعی میکنم در اسرع وقت به نظرات شما پاسخ بدهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *