چطور فایل ها را در رزبری پای ویرایش کنیم؟
محتویات
ویرایشگر متن نرم افزاری است که متن یا فایل متنی را ویرایش می کند. آنها اغلب در ساخت فایل های پیکربندی سیستم و طرح های برنامه استفاده می شوند. دو نوع ویرایشگر متن وجود دارد که می توانید در Raspberry Pi استفاده کنید: ویرایشگرهای گرافیکی دسکتاپ و ویرایشگرهای خط فرمان.
ویرایشگرهای گرافیکی دسکتاپ
ویرایشگرهای گرافیکی دسکتاپ ویرایشگرهای متنی هستند که دارای رابط کاربری گرافیکی (Graphical User Interface) هستند. آنها مواردی هستند که در منوی استارت می بینید، اما از طریق ترمینال نیز می توان به آنها دسترسی داشت. مهمتر از همه، تفاوت اصلی بین ویرایشگرهای گرافیکی و نوع زیر این است که برای عملکرد صحیح به ماوس و صفحه کلید نیاز دارند.
برخی از ویرایشگرهای گرافیکی دسکتاپ که می توانید در Raspberry Pi استفاده کنید عبارتند از:
- Text Editor
- Thonny
- Geany
- Mu
- GVim
ویرایشگر های فایل خط فرمان
همانطور که حدس زده اید ویرایشگرهای خط فرمان فقط از طریق خط فرمان قابل دسترسی هستند. موجود بودن در خط فرمان آنها را برای برنامه های امبدد راحت تر می کند. زیرا برخلاف ویرایشگرهای گرافیکی دسکتاپ، ویرایشگرهای خط فرمان تنها با صفحه کلید قابل استفاده هستند.
برخی از ویرایشگرهای خط فرمان که می توانید در Raspberry Pi استفاده کنید عبارتند از:
- Nano
- Vim
- Vi
- Emacs
در این آموزش، ما قصد داریم به بررسی Mu و Nano به عنوان نمایش سریع ویرایشگرهای گرافیکی و ویرایشگرهای خط فرمان بپردازیم.
ویرایشگر فایل متن MU
Mu یک ویرایشگر متن و یک IDE (محیط توسعه یکپارچه) است که برای برنامه نویسی پایتون ساخته شده است. استفاده از آن آسان است زیرا کاربران هدف آن کاربران مبتدی هستند.
نصب MU
قبل از نصب Mu، با وارد کردن sudo apt-get update
و sudo apt-get dis-upgrade
در خط فرمان، مطمئن شوید که سیستم عامل رزبری پای بهروز است. به دو روش می توانید Mu را در سیستم خود نصب کنید. اولین مورد با دسترسی به منو در سمت چپ بالای دسکتاپ شما است.
در زیر منو، به Preferences بروید، سپس Recommended Software را انتخاب کنید.
لیستی ظاهر می شود که تمام نرم افزارهای توصیه شده برای Raspberry Pi را نمایش می دهد. اگر Mu را نمیبینید، کافی است Mu را در نوار جستجو در سمت راست پایین پنجره وارد کنید.
روی دکمه install کلیک کنید (من قبلاً Mu را دارم بنابراین دکمه نصب در تصویر بالا مشاهده نمی شود).
پس از نصب، می توانید Mu را با رفتن به Menu > Programming > Mu باز کنید.
شما می توانید با استفاده از CLI (واسط خط فرمان) هم Mu را دریافت کنید. در دسکتاپ خود، با کلیک کردن روی آیکون خط فرمان را باز کنید. یا می توانید با فشار دادن CTRL + ALT + T آن را باز کنید.
در ترمینال، sudo pip3 install mu-editor
را برای نصب mu وارد کنید.
شما می توانید Mu را به سادگی با وارد کردن mu-editor
باز کنید.
حالت های MU
نسخه فعلی Mu چهار حالت ارائه می دهد. بسته به اینکه قصد دارید از Mu برای چه چیزی استفاده کنید، می توانید آنها را تغییر دهید. در حال حاضر، ما قصد داریم از آن برای برنامه نویسی پایتون استفاده کنیم.
حالت Python 3 را انتخاب کرده و OK کنید.
کد نوشتن در MU
بگذارید اکنون اولین برنامه خود را بنویسیم. خط زیر را کپی کنید و فایل خود را ذخیره کنید. نیازی به افزودن .py به نام فایل نیست، زیرا زمانی که حالت را روی پایتون 3 تنظیم می کنید، Mu از قبل نوع فایل را در نظر گرفته است.
print("Hello World")
Run را فشار دهید تا برنامه اجرا شود. خروجی روی شل پایتون در زیر ویرایشگر متن قابل مشاهده خواهد بود.
برای توقف برنامه، روی Stop کلیک کنید.
ویژگی های مفید MU
یکی از ویژگی های مفید Mu، برجسته کردن خطا است. Mu خطاها را بررسی می کند و آنها را با رنگ قرمز برجسته می کند تا بتوانید اشتباهات کدنویسی را بدون مشکل تشخیص دهید.
علاوه بر این، برای جستجوی خطاها در کد خود بدون اجرای برنامه، می توانید بر روی Check کلیک کنید.
ویرایشگر نانو Nano
GNU Nano ویرایشگر متن اصلی در اکثر نسخه های لینوکس است. استفاده از آن آسان است و تعداد بی شماری از میانبرهای صفحه کلید را ارائه می دهد که هنگام نوشتن در CLI (واسط خط فرمان) مفید هستند.
Nano دارای سیستم عامل Raspberry Pi بهعنوان پیشفرض است و میتوانید به سادگی با وارد کردن nano، آن را شروع کنید.
بهترین چیز در مورد نانو این است که بسیار راحت است. شما مستقیماً متن را تایپ می کنید و میانبرهای صفحه کلید همیشه در پایین پنجره قابل مشاهده هستند.برای استفاده از میانبر ها ابتدا باید دکمه CTRL را فشار بدهید. بنابراین، به عنوان مثال، اگر به کمک نیاز دارید، فقط CTRL + G را فشار دهید. همین امر در مورد میانبرهای دیگر صدق می کند. اگر می خواهید متن انتخاب شده را برش دهید، کافی است CTRL + K را تایپ کنید.
با این حال، یک نکته قابل توجه این است که برش و چسباندن با استفاده از میانبرهای نانو به شما اجازه نمی دهد متن را از نانو به نرم افزار دیگری منتقل کنید و بالعکس. برای انجام این کار، باید دکمه Shift و کلیک راست را فشار دهید. این کار گزینههای معمولی کپی-کات-پیست را که در ویرایشگرهای استاندارد مشاهده میکنید، نشان میدهد. با استفاده از اینها، می توانید متن را وارد و خارج از نانو کنید.
علاوه بر این، یک فایل جدید و بدون نام بافر جدیدی را در نوار عنوان نمایش می دهد. پس از تغییر متن، نوار عنوان Modified در سمت راست بالا نمایش داده می شود. من یک متن نمونه برای نمایش نوشتم و با استفاده از میانبر CTRL+O آن را ذخیره کردم.
امیدواریم این مقاله به شما در درک نحوه ویرایش فایل متنی در رزبری پای کمک کرده باشد. اگر در مورد هر چیزی سوالی دارید در قسمت نظرات اعلام کنید!