آموزش AVRپروژه AVR

ارتباط رادیویی دو میکروکنترلر AVR (اتصال بی سیم RF با کدویژن)

سلام. پروژه ارتباط رادیویی دو میکروکنترلر AVR (آموزش برقراری اتصال بی سیم RF با کدویژن) را آماده کردیم.

پروژه ارتباط بی سیم رادیویی دو میکروکنترلر AVR

استفاده از قابلیت ارتباط بی سیم همیشه باعث جذاب تر شدن پروژه ها ، حتی پروژه های ساده میشود و باعث افزایش دامنه کنترل میشود. شما میتوانید ارتباط بی سیم را با استفاده از ماژول های ساده مادون قرمز برای فواصل نزدیک راه اندازی کنید و برای برقراری ارتباط بیسیم جهانی میتوانید از پروژه های ESP8266 استفاده کنید.

پروژه ارتباط رادیویی دو میکروکنترلر AVR

در این پروژه AVR ما با استفاده از ماژول گیرنده و فرستنده رادیویی و میکروکنترلر AVR ، نحوه برقراری ارتباط بی سیم را یاد میگیریم. ما در این پروژه از دو میکروکنترلر Atmega 8 برای بخش فرستنده و گیرنده استفاده میکنیم. در قسمت فرستنده ما یک دکمه فشاری را به میکروکنترلر مگا 8 متصل میکنیم. با فشار دادن این دکمه پیامی به میکروکنترلر ، و سپس به فرستنده RF منتقل میشود. در سمت گیرنده نیز ما به میکروکنترلر ات مگا 8 یک ال ای دی را متصل میکنیم. گیرنده رادیویی پیام فشرده شده دکمه را دریافت میکند و آن را به میکروکنترلر منتقل کرده و LED در قسمت گیرنده روشن میشود.

ما قبلا پروژه های دیگری در این زمینه داشتیم :

قطعات مورد نیاز پروژه

  1. میکروکنترلر Atmega8 – دو عدد
  2. ال ای دی 2 عدد
  3. جفت انکودر و دیکودر HT12E و HT12D
  4. ماژول فرستنده و گیرنده رادیویی 433MHz
  5. منبع تغذیه 5 ولت
قطعات مورد نیاز را از فروشگاه قطعات آیرنکس تهیه کنید.

ماژول فرستنده و گیرنده رادیویی 433MHz RF

با توجه به مشخصات ماژول فرستنده ، این ماژول برای کار نیاز به ولتاژ 3.5-12 دارد. این ماژول رادیویی میتواند فاصله حدودی 20-200 متر را پاسخگو باشد. این ماژول در پروتکل AM با فرکانس 433 مگاهرتز کار میکند و داده ها را با سرعت 4 کیلوبایت بر ثانیه با قدرت 10mW انتقال میدهد.

ماژول فرستنده رادیویی 433 MHz

در تصویر بالا پین های ماژول فرستنده RF را مشاهده می کنیم. پین ها از سمت چپ به راست VCC ، DATA و GND هستند. همچنین اگر میخواهید آنتن را اضافه کنید و آن را بر روی نقطه ای که در تصویر بالا مشخص شده است لحیم کنید.

در مشخصات ماژول فرستنده امده است که نیاز به منبع تغذیه 5 ولت دارد و فرکانس دریافت آن 433.92 مگا هرتز با حساسیت -105DB است.

ماژول گیرنده 433 Mhz

در تصویر بالا می توانیم پین های ماژول گیرنده را مشاهده کنیم. چهار پین از چپ به راست ، VCC ، DATA ، DATA و GND است. دو پین میانی به هم متصل هستند. ما می توانیم از یک یا هر دو استفاده کنیم. اما استفاده از هر دو برای پایین آمدن نویز مفید است. از پتانسیومتر در وسط ماژول برای تغییر فرکانس دریافت استفاده میشود.همچنین اگر میخواهید آنتن را اضافه کنید و آن را بر روی نقطه ای که در تصویر بالا مشخص شده است لحیم کنید.

این ماژول های رادیویی دارای اشکالاتی هستند از جمله دارا بودن تنها یک کانال و ارتباط یک طرفه و نویز بالا. به همین دلیل ما از آی سی انکودر و دکودر استفاده کردیم.

توضیحات IC دکودر و اینکودر HT12D و HT12E

ما از IC های HT12D و HT12E استفاده کردیم. D مخفف Decoder است که در قسمت گیرنده استفاده خواهد شد و E مخفف Encoder است که در قسمت فرستنده استفاده خواهد شد. این IC ها 4 کانال را در اختیار شما قرار می دهند. همچنین به دلیل رمزگذاری و رمزگشایی میزان نویز بسیار پایین است.

IC دکودر و اینکودر HT12D و HT12E 

نکته مهم پین OSC است که در آن ما باید مقاومتها را به هم متصل کنیم. رمز گشا نسبت به رمزگذار نوسان بیشتری دارد. به طور معمول مقدار مقاومت رمزگذار 1M خواهد بود و مقدار رمز گشا 33k است.

اگر در مورد این مطلب سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید

موارد موجود در فایل : فایل سورس کامل ، شماتیک کامل

4.5 (10 نفر)

برای دریافت مطالب جدید کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

محمد رحیمی

محمد رحیمی هستم. سعی میکنم در آیرنکس مطالب مفید قرار بدهم. سوالات مربوط به این مطلب را در قسمت نظرات همین مطلب اعلام کنید. سعی میکنم در اسرع وقت به نظرات شما پاسخ بدهم.

6 نظر

  1. سلام. چرا فایل پروژه خرابه؟
    من دانلودش کردم از حالت زیپ هم در آوردم ولی فایل خراب بود و بالا نمی اومد.

    1. سلام عزیز
      بررسی شد
      فایل سالم هست
      با Winrar باز کنید.

  2. سلام . من دوتا برد دارم .
    روی اولی ای وی ار از روی ژیرسکپ بخونه روی ال سی دی نشون بده x y z رو و بشه در هر نقطه ک خواستم با دکمه رسیت x y z صفر بشه و از همون جا شروع رکنه. و همین اطلاعات رو بفرسته برای برد دوم . برد دوم علاوه بر نشون دادن اطلاعات برد اول تمام عملیات خواندن از ژیروسکپ روی خود برد دوم رو هم انجام بده . یعنی دوتا برد مستقل از هم ک هر دو ماژول دارن منتها یکی از برد ها برا دومی هم اطلاعاتی ک میخونه رو میفرسته .
    اگه وقت نوشتن رو دارید به ایمیلم پیام بدید راجع به مبلغ صحبت کنیم. تشکر
    093836**1

    1. سلام عزیز
      ما پروژه سفارشی انجام نمیدیم. پروژه مورد نظر رو در قسمت درخواست پروژه انجمن سایت اعلام کنید.

  3. سلام ممنون بابت محتوای مفیدتون
    یه سوال داشتم
    میشه با این روش موج pwm به گیرنده ارسال کرد؟

  4. سلام. ممنون از مطلب مفیدتون.
    چطوری میشه encoder و decoder رو از مدار حذف کنیم و فرآیند encoding و decoding رو به صورت نرم افزاری داخل AVR پیاده سازی کنیم؟ آیا شندیه اصلاً؟
    هدفم این هست که این کار به صورت نرم افزاری بشه تا بشه راحت مشکل Code Fix بودن رو حل کرد، و نیاز نباشه از آی سی های کدلرن هم استفاده کنیم.
    در واقع یک روش امن نرم افزاری به کار ببریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *