آموزش راه اندازی RFID با میکروکنترلر AVR
پروژه اتمل استودیو RFID (آرفید Atmel Studio) را آماده کردیم. فیلم عملکرد مدار را از دست ندیدهید!
در دفتر ها، مرکز های خرید و خیلی مکان های دیگری را میشناسیم که بعضی از اتاق هایشان فقط با کارت مخصوص مجوز ورود دارند و باز میشوند. این سیستم ها از سیستم های ارتباطی RFID استفاده میکنند. RFID در مراکز خرید، برای جلو گیری از سرقت استفاده میشود، و وقتی که کسی که تراشه RFID همراهش دارد از در عبور کند، زنگ هشدار به صدا در میاید. برچسب های آرفید به اندازه های متفاوتی هستند، بعضی ها حتی اندازی شن و ماسه اند!. سیستم تایید هویت آرفید به راحتی طراحی میشود و هزینه اش بسیار کم است!. بسیاری از مدرسه ها و دانشگاه ها در خارج از کشور با این سیستم حضور و غیاب را انجام میدهند !. ( پروژه RFID اتمل استودیو )
در اینجا قصد داریم یک پروژه را برای اهداف امنیتی طراحی کنیم. این سیستم فقط با تگ های RFID مجاز در را باز میکند. ما باید شناسه های مجاز آرفید را در میکروکنترلر قرار دهیم. و فقط کسانی که این تگ (Tag) ها را دارند میتوانند وارد یا خارج شوند.
مدار پروژه RFID با میکروکنترلر AVR
در شماتیک مدار میبینید که پورت A از میکروکنترلر را به پورت های داده ال سی دی متصل کردیم. اگر از پورت C به عنوان یک پورت ارتباطی استفاده کنیم، باید با تغییر فیوز بیت ارتباط JTAG را در PORTC میکروکنترلر غیر فعال کنیم. در ال سی دی کاراکتری 16*2 ، 16 پین وجود دارد، اگر بلک لایت و نور پشت راحساب نکنیم، 14 پین وجود دارد. در حال حاضر از این 16 پین ، 8 پین داده هستند (D0-D7) ، دو پین منبع تغذیه، 3 پین برای کنترل کنتراست، 3 پین هم کنترل هستند.
در مدار، شما میتوانید ببینید که فقط 2 پین را به عنوان کنترل در نظر گرفتیم. این کار به انعطاف پذیری کمک میکند!. پین های کنتراست و READ / WRITE اغلب استفاده نمیشوند ! بنابراین آن ها را میتوانیم به GND متصل کنیم. این باعث میشود که ال سی دی در بالاترین کنتراست و حالت خواندن قرار بگیرد. ما فقط نیاز به کنترل Enable و Rs برای ارسال کاراکتر ها و داده ها داریم.
همچنین اگر میخواهید الکترونیک را با فیلم های آموزشی یاد بگیرید، روی دوره آموزش الکترونیک کلیک کنید.
در مدار از 8 پین D0-D7 استفاده کردیم زیرا ارتباطمان 8 بیتی است. میتوانیم از ارتباط 4 بیتی استفاده کنیم و از پین های D4-D7 استفاده کنیم. اما اگر از ارتباط 4 بیتی استفاده کنیم کار پیچیده میشود. با اینکه اجباری نیست ولی از ارتباط 8 بیتی استفاده میکنیم.
قطعات مورد نیاز پروژه آرفید
- میکروکنترلر Atmega32 (دیتاشیت مگا 32)
- منبع تغذیه (5V)
- ال سی دی کاراکتری
- خازن 100uF (در سراسر منبع تغذیه)
- دکمه
- مقاومت 10KΩ
- خازن 100nF
- ال ای دی (2 عدد)
- ماژول آرفید Em-18
- موتور درایور L293D
- موتور 5 ولت DC
- کامپایلر اتمل استودیو نسخه 6.1 به بالا (دانلود اتمل استودیو)