آموزش ساخت گیرنده و فرستنده صوتی با مادون قرمز
سلام. آموزش ساخت گیرنده و فرستنده صوتی با سنسور مادون قرمز IR و IC آپ امپ LM386 را آماده کردیم.
محتویات
ساخت گیرنده و فرستنده صوتی با سنسور مادون قرمز
مادون قرمز رایج ترین وسیله برای انتقال داده ها به صورت بی سیم است. ما در این پروژه آپ امپ می آموزیم که چگونه یک مدار انتقال صوت بی سیم با استفاده از سنسور های LED مادون قرمز را بسازید. با استفاده از این مدار می توانید آهنگ ها را از طریق آی پاد ، موبایل یا رایانه خود با بلندگو پخش کنید بدون اینکه مستقیماً به یک کابل AUX متصل شوید. مدار دارای محدودیت های بسیاری است و روش های بهتری مانند بلوتوث برای پخش آهنگ ها به صورت بی سیم وجود دارد، از این رو این مقاله تنها به شما کمک می کند تا مدارهای صوتی ساده را بفهمید و در عین حال از ساخت آن لذت ببرید. همچنین مدار این پروژه تا حد امکان ساده شده است.
ما دو مدار مجزا خواهیم داشت، یکی مدار فرستنده و دیگری مدار گیرنده. مدار فرستنده برای ورودی صدا به جک 3.5 میلی متری صوتی وصل می شود و مدار گیرنده برای پخش آهنگ ها به یک بلندگو وصل می شود. سیگنال صوتی از طریق یک فرستنده IR از طریق یک LED مادون قرمز منتقل می شود. سپس سیگنالهای IR توسط یک فتو دیود که روی مدار گیرنده قرار گرفرته است دریافت می شوند. سیگنال صوتی بدست آمده توسط فتو دیود بسیار ضعیف هستند و از این رو توسط یک مدار تقویت کننده LM386 تقویت می شود و در نهایت روی یک بلندگو پخش می شود.
مدار فرستنده صوتی مادون قرمز
مدار فرستنده از LED های IR ، مقاومت و باتری تشکیل شده است. یک قسمت دشوار که ممکن است با مشکلی روبرو شوید ، اتصال جک صوتی به مدار است. اتصال جک صوتی ما را در تصویر زیر میتوانید ببینید :
همچنین اگر میخواهید الکترونیک را با فیلم های آموزشی یاد بگیرید، روی دوره آموزش الکترونیک کلیک کنید.
عملکرد مدار فرستنده بسیار ساده است ، اگر ما IR را از طریق یک منبع صوتی هدایت کنیم، باتری IR را روشن می کند و شدت آن بر اساس سیگنال صوتی خواهد بود. ما فقط از دو LED IR در اینجا استفاده کرده ایم تا دامنه مدار را افزایش دهیم. در غیر این صورت حتی می توانیم از یکی استفاده کنیم.
مدار گیرنده صوتی مادون قرمز
مدار گیرنده متشکل از یک فتو دیود است که به یک مدار تقویت کننده صوتی متصل است. مدار تقویت کننده صوتی با استفاده از آپ امپ محبوب LM386 ساخته شده است، مزیت این مدار این است که نیاز به قطعات خاصی ندارد. این مدار همچنین می تواند با ولتاژ 5 تا 12 ولت تغذیه شود،
هنگامی که هر دو مدار را ساخته اید، آنها را به صورت جداگانه تغذیه کرده و منبع صوتی را به قسمت فرستنده متصل کنید ، اکنون مدار گیرنده را مطابق با مدار فرستنده در فاصله 10 سانتی متری قرار دهید و بررسی کنید که آیا صوت را می شنوید.
پس از روشن کردن مدار فرستنده ، از دوربین تلفن همراه خود استفاده کنید تا بررسی کنید که چراغ IR درخشان است ، این کار را در یک اتاق تاریک انجام دهید تا بتوانید به راحتی آن را تشخیص دهید.
قطعات مورد نیاز
- ال ای دی مادون قرمز IR – دو عدد
- جک صوتی 3.5 میلی متری
- IC آپ امپ LM386
- فتودیود
- پتانسیومتر 100 کیلو اهم
- مقاومت (1k، 10k، 100k)
- خازن (0.1uF ، 10uF ، 22uF)
سلام در مورد شماتیک و حروف ان توضیح دهید
سلام جناب. حروف بزرگ روی قطعات فقط برای متمایز کردن قطعات و شماره بندیشون هست. مهم اون نوشته کوچک تر هست.