رپورتاژ آگهی

چرا کسب و کارها به وکیل مالیاتی نیاز دارند؟

با توجه به سخت گیری های مالیاتی هر مدیر کسب و کار نیاز دارد تا یک وکیل مالیاتی را استخدام یا از یک مشاوره مالیاتی کمک بگیرد و یا خودش آموزش مالیات ببیند.

وکیل مالیاتی محاسبان

مالیات موضوعی است که تقریبا همه افراد جامعه به نوعی با آن سروکار دارند. مالیات‌ها به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می‌شوند. به هر حال وصول مالیات برای دولت‌ها اهمیت زیادی دارد. به همین خاطر قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای آن در نظر می‌گیرند. معمولا صاحبان کسب و کارها، اطلاعات کافی در خصوص قوانین مالیات ندارند. این امر تا حدود زیادی طبیعی است، اما ممکن است باعث بی‌توجهی به این موضوع مهم شود. راهکار این مشکل چیست؟

برای جلوگیری از دردسرهای احتمالی و کاهش هزینه‌های مالیات، بهتر است از کارشناسان این حوزه استفاده شود. کارشناسانی که در زمینه قوانین مالیاتی خبره هستند. وکیل مالیاتی عنوانی است که به این افراد یا متخصصان داده می‌شود. وظیفه اصلی وکلای مالیاتی چیست؟ چرا کسب و کارها باید از وکیل مالیاتی کمک بگیرند؟ عدم ‌استفاده از وکیل مالیاتی چه تبعاتی برای کسب و کار خواهد داشت؟

وکیل مالیاتی کیست؟

به شخصی که تجربه و دانش کافی در زمینه امور مالیاتی و حسابداری دارد، وکیل مالیاتی گفته می‌شود. وکلای مالیاتی به صورت‌های مالی و پرونده‌های مودیان خود در مراجع ذی‌صلاح رسیدگی می‌کنند. البته با توجه به اهمیت مسائل مالیاتی، وکیل یا مشاور مالیاتی، باید صورت‌های مالی و اظهارنامه‌های مالیاتی مودیان را هم مورد بررسی دقیق قرار دهد.

در صورتی که اظهارنامه‌های مالیاتی به‌درستی تهیه و تنظیم نشوند، ممکن است دردسرهای زیادی برای شرکت داشته باشند. وکیل مالیاتی با تنظیم صورت‌های مالی و اظهارنامه‌های مالیاتی در چارچوب قوانین مالیاتی، هزینه‌ها و جرائم مربوط به این بخش را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. به این ترتیب نقش بسیار مهمی در بهبود وضعیت مالی شرکت‌ها دارد.

استفاده از عنوان وکیل مالیاتی، ممکن است تداعی‌کننده وکلای حقوقی باشد که در حالت کلی به کارشناسان مالیاتی گفته می‌شود. عنوان وکیل مالیاتی بیشتر در هیئت‌های رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی به این کارشناسان اتلاق می‌شود. وکلای مالیاتی برای دفاع از پرونده مودی خود، باید تا صدور برگ اجرای قطعی مالیات، همراه مودی باشند. این وکلا برای موفقیت در این زمینه، باید روی قوانین مالیاتی تسلط کافی داشته باشند.

ضرورت بهره‌گیری از وکیل مالیاتی برای شرکت‌ها

مشاوره مالیاتی محاسبان

قوانین مالیاتی علاوه‌بر پیچیدگی‌ها و حساسیت‌های بالایی که دارند، هر ساله هم تغییرات زیادی را تجربه می‌کنند. بیشتر مدیران مالی شرکت‌ها از این قوانین اطلاعات کافی ندارند. از سوی دیگر بی‌توجهی به این قوانین، ممکن است دردسرها و هزینه‌های زیادی را به شرکت تحمیل کند. همچنین ممکن است شرکت متحمل جرائم سنگین مالیاتی شود. به همین دلیل وجود وکیل مالیاتی برای همه شرکت‌ها ضروری است.

مشاور مالیاتی با شرکت در جلسات شرکت‌ها، روند مالی آنها را مورد بررسی قرار می‌دهد. از طرف دیگر در صورت وجود مشکل و ارجاع پرونده مالیاتی به مراجع قضایی، باید دراین جلسات برای رسیدگی شرکت کند. مدیران ارشد شرکت‌ها هم وقت و هم دانش کافی برای انجام این کار ندارند. به هر حال مشاوران مالیاتی متخصص این زمینه هستند و هر کسی را بهر کاری ساخته‌اند! از این رو کسب و کارها برای کاهش هزینه‌های خود به مشاور مالیاتی نیاز دارند.

وکیل مالیاتی خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

قوانین مالیاتی حساسیت‌ها و پیچیدگی‌های خاص خود را دارند. به‌همین دلیل انتخاب وکیل هم باید با حساسیت و دقت بالایی انجام شود. بسیاری از وکلای مالیاتی، گزینه مناسبی برای برعهده گرفتن وظایف مودیان نیستند. زیرا یک وکیل مالیاتی خوب، باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد.

1. تجربه کاری مناسب

تجربه در هر شغلی، یک فاکتور قدرتمند محسوب می‌شود. داشتن علم‌ودانش تخصصی یک شغل، برای موفقیت در آن کافی نیست. بسیاری از وکلای مالیاتی که دانش تخصصی بسیار خوبی هم دارند به دلیل نداشتن تجربه کافی به موفقیت‌های زیادی نمی‌رسند. به هر حال به عنوان مودی مالیاتی، باید ارزش هزینه و زمان خود را درک کنید. انتخاب وکیل باتجربه، روند دادرسی شما را هم تسهیل می‌کند. به همین دلیل سراغ وکلای مالیاتی باتجربه و بادانش بروید.

2. تسلط کافی روی قوانین مالیاتی

در کشور ما قوانین مالیاتی خاصی برای مودیان وضع شده است. برای کاهش هزینه‌های مالیاتی مودیان، وکلا یا مشاوران مالیاتی باید اشراف کاملی روی این قوانین داشته باشند. آشنایی با قوانین مالیاتی، باعث ارائه پیشنهادات مناسب می‌شود. همچنین وکلای مالیاتی، باید از تغییرات قوانین مالیاتی هم اطلاع کافی داشته باشند. هر ساله تغییرات زیادی در قوانین مالیاتی اتفاق می‌افتد.

3. فن بیان قوی

وکلای مالیاتی باید در جلسات هیئت‌های رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی حضور داشته باشند و از حق موکلان خود دفاع کنند. وکیل مالیاتی خوب، باید توانایی صحبت‌کردن و ارائه مستندات قانونی را داشته باشد. وکیل مالیاتی، باید مستندات موکل خود را با تفسیر و منطق به مراجع ذی‌صلاح ارائه دهد. به همین دلیل مهارت فن بیان از اهمیت بالایی برخوردار است. فن بیان قوی به ارائه مشاوره‌های مناسب به مودیان مالیاتی هم کمک می‌کند. اگر وکیل مالیاتی فن بیان خوبی نداشته باشد، نمی‌تواند مودیان مالیاتی را راهنمائی کند.

4. داشتن مدرک تحصیلی مرتبط

وکیل یا مشاور مالیاتی، باید دانش‌آموخته رشته‌های تحصیلی مرتبط مثل حقوق، حسابداری و اقتصاد باشد. البته محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. افرادی که روی قوانین و مقررات مالیاتی اشراف کامل دارند، می‌توانند تبدیل به وکیل مالیاتی مناسب شوند. با این حال اولویت با افرادی است که مدرک تحصیلی رشته‌های فوق را دارند.

اگر در مورد این مطلب سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید

وکیل مالیاتی چه وظایفی دارد؟

آموزش مالیات محاسبان

وکلای مالیاتی با توجه به حجم فعالیت‌ها و نوع پرونده‌های مالیاتی، وظایف مختلفی را برعهده دارند. هدف اصلی وکیل مالیاتی، ارائه مشاوره مالیاتی به مودیان و کاهش هزینه‌های آنهاست. برای رسیدن به این هدف چه وظایفی را باید برعهده بگیرند؟ این وظایف به شرح زیر هستند:

  • طراحی لایحه مناسب برای آرای صادره از هیئت‌های رسیدگی به پرونده مالیاتی
  • اجرای فعالیت‌های مالیاتی مودیان در اعتراض، توافق، تمکین، درخواست احاله و …
  • تهیه و تنظیم دقیق اظهارنامه‌های مالیاتی و ارسال آنها به سازمان مالیات
  • وکالت در دعاوی مالیات بر ارزش افزوده
  • تحویل انواع اوراق مالیاتی و انجام اقدامات لازم در این خصوص
  • ارائه مشاوره حقوقی برای جلوگیری از جرائم احتمالی
  • اقدامات لازم برای بهره‌مندی از بخشودگی مالیاتی

بررسی روش‌های ارائه خدمات وکلای مالیاتی

وکلای مالیاتی وظایف و خدمات خود را با دو روش کلی ارائه می‌دهند. این که پرونده مالیاتی در چه مرحله‌ای قرار دارد و کدام روش مناسب است، توسط وکیل مالیاتی انتخاب خواهد شد.

1. پشتیبانی مالیاتی

در این روش وکلای مالیاتی به نوعی از هزینه‌های اضافی و جرائم احتمالی جلوگیری می‌کنند. این کار چگونه انجام می‌شود؟ در پشتیبانی مالیاتی، مودیان مالیاتی از مشاوران درخواست بررسی صورت‌های مالی شرکت را می‌کنند. در واقع وکلای مالیاتی با زیر و بم صورت‌های مالی شرکت آشنایی کامل دارند. در پشتیبانی مالیاتی، کارمندان بخش مالی باید با وکلای مالیاتی در ارتباط باشند. وکلای مالیاتی در این حالت با تکیه بر دانش خود در زمینه قوانین مالیات، اقدام به تهیه و تنظیم صورت‌های مالی و اظهارنامه‌های مالیاتی می‌کنند. هدف از این کار جلوگیری از جرائم مالیاتی احتمالی در آینده است. در این روش وکیل به آموزش مالیات می‌پردازد.

2. دادرسی مالیاتی

در این روش وکیل مالیاتی، باید به پرونده‌های مودیان در هیئت‌های رسیدگی نظارت داشته باشد. در واقع وظیفه اصلی وکیل در دادرسی مالیاتی، دفاع از پرونده مودیان و کاهش هزینه‌های مالیاتی آنهاست. همچنین باید در خصوص معافیت‌های مالیاتی مودیان، مشاوره‌های لازم را به آنها بدهد.

بررسی انواع وکیل مالیاتی

کارشناسانی که وکالت مالیاتی شرکت‌ها را برعهده می‌گیرند، زمینه‌های کاری مختلفی دارند. وکلای مالیاتی از نظر زمینه کاری به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.

وکیل مالیات بر ارث

این نوع وکلای مالیاتی، وظیفه مشاوره به مودیان مالیات بر ارث را دارند. مالیات بر ارث یکی از انواع مالیات‌های مستقیم است که پرداخت آن برای مودیان ضروری محسوب می‌شود. مالیات بر ارث بعد از فوت هر شخص بر دارایی‌ها و اموال او اعمال می‌شود.

وکیل مالیات ارزش افزوده

وکیل مالیاتی در این زمینه، امور مالیاتی شرکت‌ها را برعهده دارد. بیشتر شرکت‌های خدماتی و تولیدی با مالیات ارزش افزوده سروکار دارند. وکیل مالیاتی ارزش افزوده، مشاوره‌های لازم را در این خصوص به مودیان ارائه می‌دهد.

وکیل دعاوی مالیاتی

این نوع وکلای مالیاتی به قوانین و آئین‌نامه‌های مالیاتی مسلط هستند. وکلای دعاوی مالیاتی، فن بیان قدرتمندی دارند و به‌خوبی از پرونده موکل خود در هیئت‌های حل اختلاف دفاع می‌کنند.

وکیل مالیاتی لایحه

وکیل مالیاتی لایحه در زمینه لایحه‌نویسی و مکاتبات حقوق تخصص دارد. کار دفاع از پرونده مالیاتی با لایحه از اهمیت بالایی برخوردار است. این نوع وکلای مالیاتی می‌توانند با تنظیم لایحه مالیاتی مناسب، رای پرونده را به نفع مودی برگردانند.

وکیل مالیاتی آنلاین

این نوع وکلای مالیاتی به صورت غیرحضوری و آنلاین فعالیت می‌کنند. زمینه کاری اصلی این وکلای مالیاتی، ارائه مشاوره در مورد تنظیم صورت‌های مالی و جلوگیری از جرائم احتمالی سازمان مالیات است.

وکیل مالیاتی چه اختیاراتی دارد؟

موضوع حدود اختیارات وکلای مالیاتی، برای شرکت‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. وکلای مالیاتی با حق توکیل به غیر، انجام امور وکالت را برعهده می‌گیرند. به این معنی که از طرف موکل دارای اختیارات مطلقه و تام هستند. در این حالت وکلا می‌توانند امضا و اقدامات لازم در مراجعه قانونی را از سوی موکل انجام دهند. به این ترتیب نیازی به حضور خود موکل نخواهد بود.

وکیل مالیاتی با اختیارات تام در همه جلسات دارایی، ثبت شرکت، تامین اجتماعی، سازمان مالیات و … شرکت می‌کند. به طور کلی وکیل مالیاتی در جلسات مربوط به مسائل مالیاتی از سوی مودی شرکت می‌کند.

مشاور مالیاتی و وکیل مالیاتی چه تفاوت‌هایی باهم دارند؟

معمولا این دو عنوان به جای یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. وکیل و مشاور مالیاتی وظایف تقریبا مشابهی دارند. شاید تفاوت اصلی در وظیفه وکیل مالیاتی باشد. وکلای مالیاتی با دریافت وکالت از مودی، پرونده‌های مالیاتی را پیگیری می‌کنند. وکلای مالیاتی باید در پرونده‌های مالیاتی از حق مودیان دفاع کنند. به این ترتیب وظیفه وکیل مالیاتی، کمی حساس‌تر از مشاور مالیاتی به نظر می‌رسد.

از طرف دیگر مشاوران مالیاتی، وظیفه پشتیبانی را برعهده دارند. به این معنی که با ارائه راهکارهای مناسب در جهت اصلاح روند مالی شرکت‌ها کمک می‌کنند. مشاوران مالیاتی به نوعی ایده‌پرداز مالی شرکت‌ها محسوب می‌شوند. این افراد پیشنهاداتی در مورد بهبود وضعیت مالی شرکت‌ها در راستای کاهش هزینه‌های مالیاتی ارائه می‌دهند.

معرفی اشخاصی که به وکیل مالیاتی نیاز دارند

با توجه به اهمیت موضوع مالیات، می‌توان گفت همه اشخاص حقیقی و حقوقی به مشاوره مالیاتی نیاز دارند. از طرف دیگر با وجود اختلافات زیاد در هیئت‌های رسیدگی به مسائل مالیاتی، استخدام وکیل مالیاتی برای دفاع از حق مودیان ضروری است. برخی از اشخاص حقیقی و حقوقی نیازمند وکیل مالیاتی، عبارتند از:

  • بیمارستان‌ها
  • کلیه شرکت‌های تجاری
  • افراد دارای کارت بازرگانی
  • واردکنندگان
  • صاحبان واحدهای تولیدی
  • کلیه سازندگان حرفه‌ای ساختمان
  • پیمانکاران صنعتی و عمرانی

به طور کلی تمام کسب و کارهایی که به نوعی با مسائل مالیاتی دست و پنجه نرم می‌کنند، نیاز به مشاوره مالیاتی دارند. شرکت‌هایی که به‌تازگی قصد شروع فعالیت دارند هم باید از وکیل یا مشاور مالیاتی بهره بگیرند. همچنین وراث که اموال و دارایی به آنها تعلق گرفته، برای اطلاع از قوانین مالیات بر ارث به مشاور مالیاتی نیاز دارند.

نحوه استخدام وکیل مالیاتی

برای استخدام وکیل مالیاتی، روش‌های زیادی وجود دارد. قبل از انتخاب وکیل مالیاتی، باید تمام نکات مهم در مورد ویژگی‌های وکیل را در نظر داشته باشید. باید وکیلی را انتخاب کنید که تجربه و تخصص کافی در این زمینه داشته باشد. به هر حال برای استخدام وکیل مالیاتی، باید به نوع کسب و کار خودتان توجه داشته باشید. برخی شرکت‌های بزرگ با توجه به حجم فعالیت‌های خود، ممکن است به یک تیم کارشناس مالیاتی نیاز داشته باشند.

برخی شرکت‌ها یک مشاور مالیاتی را به صورت تمام وقت استخدام می‌کنند. این مشاور باید تمام صورت‌های مالی شرکت را بررسی و با قوانین مالیاتی مطابقت دهد. البته ممکن است وکلای مالیاتی حرفه‌ای به صورت تمام وقت این وظیفه را به عهده نگیرند. این وکلا به صورت مستقل یا برای شرکت‌های حقوقی دیگر فعالیت می‌کنند.

کلام پایانی

وکیل مالیاتی شخصی است که تسلط کافی روی قوانین و مقررات مالیاتی دارد. با توجه به حساسیت مسائل مالیاتی، کمک گرفتن از وکلای مالیاتی برای رسیدگی به این امور ضروری است. در صورت سهل‌انگاری یا بی‌توجهی به موضوع مالیات، ممکن است هزینه‌های زیادی بر شرکت تحمیل شود. در واقع هدف اصلی وکلای مالیاتی، دفاع از پرونده‌های مالیاتی مودیان است. آنها باید در جلسات هیئت‌های رسیدگی حاضر شوند و از حق مودیان دفاع کنند. از مهم‌ترین ویژگی‌های وکیل مالیاتی، تسلط روی قوانین، فن بیان قوی و تجربه کافی در این زمینه است. وکیل مالیاتی می‌تواند نقش مهمی در کاهش هزینه‌های کسب و کار داشته باشد. هدف اصلی وکلای مالیاتی کاهش هزینه‌های مربوط به جرائم مالیاتی است. این کار را به دو شیوه دادرسی مالیاتی و مشاوره مالیاتی انجام می‌دهند.

نظر خود را اعلام کنید

برای دریافت مطالب جدید کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

محمد رحیمی

محمد رحیمی هستم. سعی میکنم در آیرنکس مطالب مفید قرار بدهم. سوالات مربوط به این مطلب را در قسمت نظرات همین مطلب اعلام کنید. سعی میکنم در اسرع وقت به نظرات شما پاسخ بدهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *