راه اندازی سریع رزبری پای زیرو Zero (بدون مانیتور)
محتویات
Raspberry Pi zero W یک برد مقرون به صرفه و جمع و جور از Raspberry Pi است ، اما اگر Raspberry Pi zero W را با مانیتور ، صفحه کلید و موس وصل کنید ، فضای بیشتری را اشغال می کند. در صورتی که قصد برنامه نویسی یا استفاده از آن برای کار با وسایل الکترونیکی مانند چراغ ها ، موتورها و سنسورها را دارید ، نیازی به اتصال مانیتور به Reaspberry Pi ندارید زیرا می توانید سیستم را از راه دور با استفاده از یک سرویس گیرنده VNC یا SSH روی دستگاه خود کنترل کنید. راه اندازی اولیه Raspberry Pi zero W بدون مانیتور، headless setup نامیده می شود. در آموزشهای قبلی ما ، بسیاری از پروژه ها را با Raspberry Pi 3 و Raspberry Pi 4 پوشش دادیم و در این آموزش ، نحوه تنظیم دسترسی Raspberry Pi Zero W با SSH از طریق Wi-Fi با استفاده از Windows را یاد می گیریم.
آشنایی با Raspberry Pi Zero W
قبل از شروع ، اجازه دهید با Raspberry Pi Zero W. آشنا شویم. این برد جدیدترین عضو از خانواده Pi Zero است و دارای اتصال LAN بی سیم و بلوتوث است. این برد به طور خاص طراحی شده است تا مزایای بیشتری را با قیمت مقرون به شما ارائه دهد. این برد اتصالات فوق العاده با 2 پورت Micro USB (1 پورت برای برق و دیگری برای اتصال USB) ، 1 پورت mini -HDMI و 1 اسلات کارت Micro SD و 512 مگابایت رم را برای شما فراهم می کند.
ویژگی ها و مشخصات Raspberry Pi W Zero
- 802.11 b/g/n LAN بی سیم
- بلوتوث 4.1
- بلوتوث کم مصرف (BLE)
- CPU تک هسته ای 1 گیگاهرتز
- رم 512 مگابایت
- مینی پورت های HDMI و USB On-The-Go
- تغذیه میکرو USB
- هدر 40 پین سازگار با HAT
- ویدئو کامپوزیت و تنظیم مجدد سرصفحه ها
- کانکتور دوربین CSI
سخت افزار مورد نیاز برای راه اندازی Raspberry pi zero W
برای راه اندازی Raspberry Pi Zero W فقط به این قطعات نیاز دارید.
- Raspberry pi zero W
- کارت MicroSD
- کابل میکرو USB
نصب سیستم عامل رزبری پای روی micro SD
ابتدا باید یک کارت حافظه micro SD را در رایانه خود قرار دهید. در اینجا ، من قصد دارم از کارت micro SD 16 گیگابایتی استفاده کنم. اندازه حافظه کارت micro بستگی به سیستم عاملی دارد که قرار است از آن استفاده کنید. در اینجا ، من از Raspberry Pi OS (32 بیتی) استفاده می کنم. اگر می خواهید از سیستم عامل Lite استفاده کنید ، می توانید از کارت حافظه 8 گیگابایت استفاده کنید. نباید از کارت حافظه SD کمتر از 8 گیگابایت استفاده کنید.
به سایت raspberrypi.org بروید و سیستم عامل مورد نظر را دانلود کنید.
اکنون ، نرم افزار Raspberry Pi imager را نصب و باز کنید. پس از انجام این کار ، پنجره زیر را روی دسکتاپ خود مشاهده خواهید کرد.
با استفاده از گزینه Choose OS سیستم عامل خود را انتخاب کنید. منو زیر نمایش داده می شود.
از منوی OS ، Raspberry Pi OS (32 بیتی) را انتخاب کنید.
روی گزینه Choose storage کلیک کرده و کارت حافظه micro SD خود را از منو انتخاب کنید.
اکنون ، روی گزینه Write کلیک کنید.
اکنون Raspberry Pi Imager سیستم عامل Raspberry Pi را بارگیری می کند و روی کارت micro SD شما قرار میدهد، این عملیات چند دقیقه طول می کشد.
راه اندازی رزبری پای زیرو بدون مانیتور و ماوس
اگر مانیتور، ماوس و کیبورد اضافه دارید میتوانید به راحتی آن ها را به رزبری پای متصل کرده و سیستم عامل را مشاهده کنید. اگر نمایشگر اضافه ندارید ادامه آموزش را مشاهده کنید.
کارت SD را باز کنید.
در فهرست یک فایل متنی خالی با نام “ssh” (بدون پسوند فایل) ایجاد کنید. Raspberry Pi OS وقتی SSH را در هنگام راه اندازی اولیه می بیند ، به طور خودکار SSH (Secure Socket Shell) را فعال می کند. این به شما امکان می دهد از راه دور از طریق رایانه خود به خط فرمان Pi دسترسی داشته باشید.
اگر SSH را فعال کرده اید (که به شما امکان ورود و اجرای دستورات ترمینال را می دهد( باز هم به راهی برای اتصال به برد رزبری پای خود نیاز دارید. شما می توانید از طریق Wi-Fi/Ethernet ، اترنت مستقیم یا USB به آن متصل شوید که هر کدام دستورالعمل های خاص خود را دارد.
اکنون ، برای اتصال Wi-Fi، یک فایل متنی با نام wpa_supplicant.conf در فهرست اصلی کارت micro SD ایجاد کنید. این فایل به شما کمک می کند تا یک اتصال Wi-Fi در رزبری پای خود راه اندازی کنید. خطوط کد زیر را در فایل پیکربندی جایگذاری کنید.
country=IN ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=netdev update_config=1 network={ scan_ssid=1 ssid=" Wifi Name " psk=" Wifi Password" }
من اینجا کد کشور IN را نوشته ام. می توانید کد کشور خود را وارد کنید. به عنوان مثال ، اگر اهل ایالات متحده آمریکا هستید ، از کد کشور US به جای IN استفاده کنید. از نام و رمز عبور WiFi واقعی خود در ssid و psk استفاده کنید.
رزبری پای صفر خود را با استفاده از کابل میکرو USB روشن کنید و 2-3 دقیقه منتظر بمانید زیرا زمان بوت شدن کمی طول می کشد. با انجام این کار ، فرآیند Flashing به پایان می رسد و اکنون در مرحله بعدی ، اتصال SSH را ایجاد می کنیم.
ارتباط با رزبری پای Zero از طریق SSH
اکنون برای دسترسی به Raspberry Pi از طریق SSH، ما از برنامه mobaXterm استفاده می کنیم. با کلیک روی پیوند زیر می توانید این برنامه را نصب کنید.
mobaXterm را بارگیری و نصب کنید
پس از نصب برنامه ، آن را باز کنید. اطمینان حاصل کنید که رایانه شما به شبکه Wi-Fi مشابه رزبری پای متصل است.
روی Session کلیک کنید و گزینه SSH را انتخاب کنید.
اکنون ، آدرس IP برد خود را در قسمت remote host وارد کرده و روی OK کلیک کنید.
نام کاربری به صورت پیشفرض “Pi” و رمز عبور “rasppbery” است (بعداً می توانید نام کاربری و رمز عبور خود را تغییر دهید)
شما اکنون در خط فرمان هستید ، اما باید VNC را برای استفاده از رابط کاربری گرافیکی ، که شامل یک دسکتاپ است ، فعال کنید.
اتصال به رزبری پای صفر از طریق VNC
اکنون ، Pi zero و رایانه شخصی خود را با سرور VNC وصل کنید. برای این کار ، ابتدا باید VNC را برای Raspberry Pi Zero خود فعال کنید.
دستور “sudo raspi-config” را در خط فرمان تایپ کرده و Enter را فشار دهید.
اکنون ، تنظیمات پیکربندی روی صفحه ظاهر می شود.
روی گزینه 3 interfacing option کلیک کنید.
روی گزینه VNC کلیک کنید و سرور VNC را فعال کنید. اکنون سرور VNS فعال است.
اکنون بر روی گزینه “Finish” کلیک کنید.
نرم افزار VNC viewer را بارگیری کرده و نرم افزار VNC viewer را نصب کرده و برنامه VNC viewer را باز کنید.
از منوی فایل گزینه new connection را انتخاب کنید و چیزی شبیه آنچه در تصویر زیر نشان داده شده است را مشاهده خواهید کرد.
آدرس IP Raspberry Pi Zero خود را در قسمت سرور VNC قرار دهید و بر روی دکمه OK کلیک کنید. شما می توانید صفحه دسکتاپ را در برنامه VNC viewer مشاهده کنید. اکنون ، Raspberry Pi Zero W شما آماده استفاده است.
به این ترتیب است که می توانید Raspberry Pi Zero W را بدون نیاز به مانیتور اضافه راه اندازی کنید. این یک راهنمای اولیه برای Raspberry Pi Zero بود. در آموزش های بعدی ما ، قصد داریم سنسورهای مختلف را با رزبری پای صفر راه اندازی کنیم. امیدوارم از پروژه لذت برده باشید و چیز مفیدی آموخته باشید.