برقراری ارتباط سریال RS485 بین دو برد آردوینو
سلام. پروژه ارتباط بین دو برد آردوینو ( پروژه PWM ال ای دی با آردوینو ) را آماده کردیم که با آن بین دو برد آردوینو ارتباط برقرار میکنیم. فیلم عملکرد مدار را از دست ندید !
محتویات
پروژه ارتباط بین دو برد آردوینو
ما در این پروژه بین دو برد آردوینو اتصال برقرار میکنیم و در یک برد میزان نور ال ای دی که متصل به برد دیگر هست را مشخص میکنیم و همچنین مقدار PWM را در ال سی دی کاراکتری نشان میدهیم. برای این کار باید پروتکل انتخابی مناسبی داشته باشیم ، انتخاب این پروتکل ارتباطی برای برقراری ارتباط بین میکروکنترلر ها و دستگاه های جانبی بخش مهمی از سیستم است . زیرا انتخاب ما میتواند باعث تغییر مسائل مربوط به هزینه ، انتقال سریعتر ، مسافت و … شود.
پیشنهاد میکنم قبل از خواندن ادامه مطلب، نگاهی به مقاله های ارتباط سریال و آنالوگ به دیجیتال بیاندازید.
در این آموزش پروژه آردوینو با ارتباط با سریال RS-485 بین دو برد آردوینو آشنا میشویم. ما از پتانسیومتر 10 کیلو اهم برای تغییر میزان ADC و نور ال ای دی استفاده میکنیم.
همچنین اگر میخواهید الکترونیک را با فیلم های آموزشی یاد بگیرید، روی دوره آموزش الکترونیک کلیک کنید.
این پروژه شامل :
- آشنایی با پروتکل ارتباطی سریال RS-485
- آشنایی با ماژول MAX485 TTL RS485
- ایجاد یک جریان PWM توسط آردوینو
- انتقال جریان PWM به برد آردوینوی دیگر
مدار پروژه اتصال دو برد آردوینو
- آردوینو یونو یا نانو *2
- ماژول تبدیل MAX485 to RS-485
- پتانسیومتر 10 کیلو اهم
- 16*2 ال سی دی کاراکتری
- ال ای دی
- دانلود کامپایلر آردوینو
پروتکل ارتباطی سریال RS-485 در پروژه PWM ال ای دی با آردوینو
RS-485 یک پروتکل ارتباط سریال هستش که نیاز به پالس Clock نداره . این سریال از یک تکنیک به نام سیگنال دیفرانسیل برای انتقال داده های باینری از یک دستگاه به دستگاه دیگه استفاده میکنه !
روش انتقال سیگنال دیفرانسیل چیست ؟
روش سیگنال دیفرانسیل با ایجاد ولتاژ دیفرانسیل با استفاده از 5 ولت مثبت و منفی کار میکند. این یک ارتباط Half Duplex رو در هنگام استفاده از دو سیم فراهم میکند و Full Duplex به 4 سیم نیاز داره !
این روش با سریال RS-485 سرعت انقتا داده رو با بیشتر از 30 مگابایت بر ثانیه فراهم میکنه ! همچنین حداکثر فاصله انتقال داده بالاتری رو در مثایسه با پروتکل RS-232 فراهم میکنه ! زیرا حداکثر فاصله رو تا 1200 متر افزایش میده ! و خیلی از ویژگی های بسیار خوبِ دیگه !
RS-485 در آردوینو
برای استفاده از RS-485 در آردوینو ، ما به یک ماژول با نام MAX485 TTL RS485 که مبتنی بر Maxim MAX485 IC است نیاز داریم زیرا همونطور که گفتیم ارتباط سریال رو در مسافت های طولانی 1200 متر و به صورت دو طرفه انجام میده !
ماژول MAX485 TTL RS485 به ولتاژ 5 ولت نیاز داره تا خودش رو با درگاه های سریال برد های آردوینو و میکروکنترلر هاش همگام کنه !
ویژگی های ماژول RS485 :
- ولتاژ 5 ولت
- تراشه MAX485 روی صفحه
- مصرف برق کم برای ارتباطات RS485
- گیرنده محدود به سرعت
- پایانه 2P قدم 5.08 میلی متری
- سیم کشی ارتباطی راحت RS-485
- تمام پین های تراشه منجر به کنترل از طریق میکروکنترلر می شوند
- اندازه: 14*44 میلی متر